Alinoe Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 witam trafiłem na peweien problem którego niepotrafię rozwiązać - mianowicie przy odświeżaniu 100Hz i rozdzielczości 1024x768x32 pojawia się efekt słabowidocznych "płynących" fal (trudno mi to inaczej opisać) - karta to radeon 9100 sapphire, dodam że z poprzednim radeonem (9000Pro) problem niewystępował, podobnie z tą kartą w innych rozdzielczościach (wyższe i niższe) i częstotliwościach (także 120Hz przy 800x600x32) tego efektu brak..fakt że monitor wysokich lotów nie jest - AOC 7Glr+ (trzy i pół letni) ale zastanawia mnie fakt czy to jakiś feler karty czy to monitor?! ahh i dodam że próbowałem różnych sterów - zarówno oryginalnych ati jak i moddingowanych (omega, dna etc) pozdrawiam, Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Nie sądzę żeby to było możliwe ale może masz obcięty RAMDAC??? Tak sobie tylko gdybam (nie bić ;) ). A jak się ma sytuacja przy 24bitach i rozdziałce 1024x768? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 witam trafiłem na peweien problem którego niepotrafię rozwiązać - mianowicie przy odświeżaniu 100Hz i rozdzielczości 1024x768x32 pojawia się efekt słabowidocznych "płynących" fal (trudno mi to inaczej opisać) - karta to radeon 9100 sapphire, dodam że z poprzednim radeonem (9000Pro) problem niewystępował, podobnie z tą kartą w innych rozdzielczościach (wyższe i niższe) i częstotliwościach (także 120Hz przy 800x600x32) tego efektu brak..fakt że monitor wysokich lotów nie jest - AOC 7Glr+ (trzy i pół letni) ale zastanawia mnie fakt czy to jakiś feler karty czy to monitor?! ahh i dodam że próbowałem różnych sterów - zarówno oryginalnych ati jak i moddingowanych (omega, dna etc) pozdrawiam, Marcin mam to samo przy podkręceniu mojej karty i niestety rozwiązania na to nie znalazłem. z racji tego że jest to sporadyczne i prawie nie widoczne przyzwyczaiłem sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinoe Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ale czy może to swiadczyć o uszkodzonej karcie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...