DomanR Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Czy Radeony 9000 są tak samo czułe na jakość zasilacza jak 8500? Gdzieś wyczytałem, że przy gorszych zasilaczach mogą być problemy ze stabilnością. Sam mam Codegen'a 300W i dla +3.3V mam średnio +3.240V do +3.280V (to właśnie o tym napięciu czytałem że jest isotne) i przymierzam się właśnie do Radka 9000. Ma ktoś może doświadczenie lub wiedzę w tym tamacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Nikt nie jest w stanie mi pomóc? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ja mam radka 9000 i zwykły zasilacz i nie widziałem zadnych objawów nie stabilnosci wiec biez tego radka i si enei przejmuj takimi bzdurami i wymysłami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Zanizone napiecie nie wplywa zbyt dobrze na stabilnosc komponentow plyty glownej czy tez karty i to nie sa bzdury. Natomiast 3.25 V to nie powod do wielkich zmartwien. Jakby spadalo ponizej 3.2V to juz warto sie zastanawiac nad zmiana zasilacza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Cytat Jakby spadalo ponizej 3.2V to juz warto sie zastanawiac nad zmiana zasilacza. U mnie spada ponizej 3.2V i to wylacznie wina zlego zasilacza? Moze plyta gl. tez ma na to wplyw jakis? (moja jest kiepska) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Jaka wrażliwość na napięcia ?? Mój Radeon 8500 siedzi teraz na zasilaczu 200W... i na konfigu co poniżej. I wcale nieprotestuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Freeman moze plyta zle odczytuje te napiecie. Zmierz miernikiem uniwersalnym co wychodzi z zasilacza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Nie mam takiego miernika :? Byc moze plyta dobrze wskazuje, bo gdy tak spadnie ponizej 3.20V to komputerek sie robi niestabilny i sie resetuje :evil: Ostatnio coraz czesciej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Dzięki Dexter. Trochę mnie uspokoiłeś (zawsze pozostaje cień wątpliwości :wink: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...