Skocz do zawartości
klesk

Abit NF7-s ver 2.0 zacinajacy sie dzwiek podczas pisania.

Rekomendowane odpowiedzi

Konfiguracja kompa:

Abit NF7 ver 2.0Atlhon 1700+ na 2000mhz 174x11,5 vcore 1.753xkingstone 256/333 cl2.5Leadtek ti4200 64mbSb live 5.1 digital

Problem mam taki, ze podczas pisania i sluchania mp3 dzwiek dziwnie sie zacina mniej wiecej tak "tryyt" trwa ta ulamek sek lecz powtarza sie to czesto i stalo sie denerwujace.

Zmiany biosow nie pomogly sterownikow tez, taki sam problem ma tez kolega ktory ma podobna konfiguracje z tym ze ma bartona 2500+, szukalem na forum podobnego problemu niestety nie znalazlem odpowiedzi.

Czy ktos moze mial taki problem i zna rozwiazanie?

A mial byc epox :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam problem z moja plyta tyle ze to DFI ale chipset ten samo - i co ciekawe raczej malo prawdopodobne zeby to SB sie przegrzewal bo zalozylem na niego miedziany coolerek Vanteca IceberQ! Co ciekawe oboje mamy karty Creativa.. bede dzialal w tej materi jesli cos uda mi sie zdzialac dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie zmiencie pci latency z 32 na 64 moze pomoze

pozdr

ehhh niestety nadal to samo, chyba bede musial zaczac wolniej pisac bo juz nie mam pomyslow na to :/

Sprawdzalem tez inne playery fubary itp i tez sie tak dzieje.

Mialem podobne objawy na kt400 ale via daje jakis latency pack i to pomaga tez byl live, ale z tego co przegladalem w necie taki sam objaw mial tez ktos na soundstormie.

Moze maila do abita ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Abita NF7s v2.0 athlona 2500+ dźwiek sounstorma i to samo przycina przy pisaniu nie mówiąc juz o kopiowaniu z CD na Hdd. Jeśli ktoś wie co i jak prosze o pomoc bo mnie to bardzo irytuje  

PS

Pisaliście do Abita ??

Ta kumpel pisal tylko nie odpisali :/

A mi nadal trzeszcz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalujesz windows od nowa, pozniej wszystko w odpowiedniej kolejnosci, zainstaluj sobie sterowniki nforce 5.10 (sa jakies 6.14 bo wlasnie sciagam-zobaczymy) i bios d25 (w d26 od abita mialem jakies smieszne odczyty, napiecie z +5V pokazywał tak: 4:.9 :D ), powylaczaj co nie potrzebne i powinno byc dobrze, na moim abicie to pomoglo, juz nie zacina (tzn ja juz nie mam 5.1 ale problem ten sam mialem ze zintegrowana muzyczna), i sluchaj muzyki przez wmp10, a nie przez jakies fobary, winampy i inne gufna i na 100 to nie przez zaden mostek ktory sie przegrzewa bo mam tam radiator i to nic nie pomoglo :!: ma byc :!: :!: :!:

na filmach tak sie nie robi z obrazem i dzwiekiem :?: (sprobuj jeszcze przelozyc tego sb do innego slotu chociaz u mnie to nic nie dalo bo tez mialem i musialem sprzedac, ale komus tam ponoc pomoglo kiedys :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To często jest związane z Line In kart dźwiękowych Creative... Gdy się wyciszy zbędne porty (Line In, AUX, Mic, PC Speaker, itd.) to problem często znika.

I fakt, że sprzęcior na USB nie sprawia już problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZESC WAM. MAM TEN SAM PROBLEM PROBOWALEM WSZYSTKIEGO NOWE STERY,BIOSY I NIC CO SIE OKAZALO JEST TO ZADKA WADA W TYCH PLYTACH.NIE CHCIELI MI PRZYJAC NA GWARANCJE BO POWIEDZIELI ZE TO JEST NORMALNE MUSIALEM SIE WYKLUCIC .DOSTALEM NOWA PLYTE I PROBLEM ZNIKL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam ten sam problem. Też się z tym bawiłem, czytałem różne posty, ale nic tam konkretnego nigdy nik nie napisał. Zauważyłem że problem pojawiał się często u osób które podkręcały procesor na płytach nf7-s ver. 2.0. W moim przypadku było tak czasem chodziło dobrze a czasem przycinał mi dźwięk jak słuchałem muzyki i jednocześnie gadałem np. na gg. Zauważyłem taką rzecz z którą nie mogę sobie poradzić do dzisiaj, gdy dźwięk mi przycina to pokazuje mi w windowsie w programie np. aida lub w 3d marku 2003 że procesor mam taktowany 1775mhz, gdzie w biose mam ustawione 2000mhz, próbowałem różnych biosów i nic nadal to samo, czasem pokazuje prawidłowo a czasem 1775mhz (szyna 166) lub 1875mhz(szyna 166) lub ostatnio 1912mhz (szyna 200). Gdy w windowsie pokazuje mi błędne wskazania robię reset jednak to nie pomaga i nadal źle pokazuje, jedynym sposobem na ten problem jest wejście do biosu i zmienienie np. cpu na disabled i zapisanie zmian biosu, później ponowne wejście i cpu na enabled i też zapisanie ustawień (myśle że możemy zmienic cokolwiek chodzi tu o to aby bios zapisał jakieś zmiany). Po takim zabiegu chodzi jakiś czas, a później problem powraca itd. Nie mam już pomysłu co zrobić. Może mój post da komuś jakiś punkt zachaczenia

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...