by -=Merlin=- Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Hi !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! !!! USE AT YOUR OWN RISK !!! - New Indifikation AMD Athlon XP-M - Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-) -- TaiPan 0.2 (Beta !!!) Mod for DFI LP new register - Cpu Interface Optimised - L12 mod built-in - Included option CPU Warning Temp. - Included option Shutdown Temp. - Silicon Image 5.1.2.7 very good (Modded by Hallfire) DFI LanParty Ultra B TaiPan 0.2 30.10.04 by -=Merlin=- ====================== Multi 8.0x250Mhz Int : 3627 (+) Float: 3257 (-) ====================== Multi 8.5x250Mhz Int : 3610 (-) Float: 3269 (+) ====================== Multi 9.0x250Mhz Int : 3780 (+) Float: 3443 (+) ====================== Multi 9.5x250Mhz Int : 3784 (+) Float: 3467 (-) ====================== Multi 10.0x250Mhz Int : 3773 (-) Float: 3483 (+) ====================== Test BIOS Savior!!! Test Prima95 12h by -=Merlin=- ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Czy ktos juz testowal tegio biosa? Czy warto go wgrywac ? :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 czyli rozumiem tez ze do INFINITY bios ten nie pasuje i ze takowego nie ma??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @-=Merlin=- jak zrobisz biosika do Infinity to z chęcia go przetestuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @-=Merlin=- jak zrobisz biosika do Infinity to z chęcia go przetestuje :P narasie mosze poczekac jak ktos to potestuje , ja napisalem calom nowam tabele , problem jest ten ze ja mam ramy ocz pc4400 i moge tylko 3-4-4-11 potrzebuje troche pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @by -=Merlin=- Trzeba było zostać przy NF7, w pierwszy dzień już było 1.5stronki topicu a tu :) p.s. sorki za offtopic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @by -=Merlin=- Trzeba było zostać przy NF7, w pierwszy dzień już było 1.5stronki topicu a tu :) p.s. sorki za offtopic tak masz racie DFI ludzie To som hyba LOOOOSSSEEERRR powinie sie uczyc od ABIT ludzie obiecuje ze wruce do abit i sie jeszcze po mysli co sie mozna wyciegnac by -=Merlin=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Merlin przy Abicie jest jeszcze duzo do zrobienia :) np d10b4 z uzupełnionymi dziurami i FSB wyzszym mi się marzy ;) ew dodana regulacja Alpha Timingów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Daj spokój Hipo, nie róbmy im tu syfu :lol: Sam ledwo się powstrzynuje :twisted: Merlin wracaj, olej DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Przykre jest to, że się starasz, przez wiele dni rozpracowujesz biosy, męczysz się z nimi, a teraz ludzie boją się testować i nikogo to nie interesuje :( Wracaj do Abita... tutaj każdy przetesuje dla Ciebie biosy, zrobi porównanie... cenimy Cię... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Gdyby nie to, ze juz nie mam tego sprzetu, chetnie bym sie pobawil, bo widze kolega ladnie napsocil ;) Przejdz na A64 i DFI UT 250G ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No dobra, jak lecieć to lecieć z hukiem :) Popieram świder. Chłopaki od DFI skorzystają jak im podasz coś gotowe na talerzu, ale ogólnie to zero inicjatywy dla całego "kolektywu", wolą nie ingerować w strukturę bo po co, jeszcze coś się zepsuje :lol: Świder ma racje, szkoda twojego cennego czasu. Sam mogę się dołączyć do testów nowych binów bo trafiłem na zdolną NF7 tylko ram mnie hamuje, ale i na to znajdzie sie sposób. Apeluje jeszcze raz: Come back Merlin, ABIT waiting for You! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jest tu ktos ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury mi mogl pomuc 250Mhz do gury potrzebuje wjecej informaci o stabilnoscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 no co jest chlopaki testowac biosik na co czekacie :P chyba jest pare osob co ma DFI LP :D PS wiecej jest chyba co maja Infinity :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 user feedback http://forums.pcper.com/showthread.php?t=360791 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 :veryevil: Brawo, brawo. Bios działa, chociaż przeżyłem chwilę grozy, bo po flashu płyta nie chciała zapostować. Ale nie ma tego złego... Merlin - nie wiem jak to zrobiłeś, al e moje Twistery śmigają na fsb 260 z fabrycznymi Timingami :!: Wcześniej du...a. Mam jeszcze jedno pytanko, czy ten bios rozpoznaje semprony :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ja z niecierpliwoscia bede czekal na bios do Infinity Merlin :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zero-> Napisz jak z wydajnością w syntetykach przed i po nowym biosie... bo nigdy nic nie wiadomo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 :veryevil: Brawo, brawo. Bios działa, chociaż przeżyłem chwilę grozy, bo po flashu płyta nie chciała zapostować. Ale nie ma tego złego... Merlin - nie wiem jak to zrobiłeś, al e moje Twistery śmigają na fsb 260 z fabrycznymi Timingami :!: Wcześniej du...a. Mam jeszcze jedno pytanko, czy ten bios rozpoznaje semprony :?: musze jeszcze w Included semprony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Wgrałem i działa, niestety muszę jechać do pracy i potestuję w przyszłym tygodniu. Pierwsze wrażenie pozytywne poza 2 sprawami: - nie uruchamia mi się komputer na optimized defaults (chyba pamięci nie znoszą takich ustawień) - nie działa Boot Magic (na żadnym opartym na wersji 6/19) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ja z niecierpliwoscia bede czekal na bios do Infinity Merlin :Ppo prostu "sflaszuj" tym BIOSem... tak jak ja to zrobilem... dziala bez zarzutu... nalzey zaznaczyc, ze po wybraniu Load Optimized Defaults i F10 komp nie wstaje i potrzeba przelozyc zworke :( wydaje mi sie, ze dzieje sie to w przypadku pamieci BH-5, ktore nie lubia CAS3 (ktore to ustawienie jest wtedy ladowane)... poza tym, schludny i odchudzony BIOS na rowni z HellFire rev3 .... dzieki Merlin, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Wgrałem i działa, niestety muszę jechać do pracy i potestuję w przyszłym tygodniu. Pierwsze wrażenie pozytywne poza 2 sprawami: - nie uruchamia mi się komputer na optimized defaults (chyba pamięci nie znoszą takich ustawień) - nie działa Boot Magic (na żadnym opartym na wersji 6/19) sprawdzilem wszysko dziale optimized defaults Timing som na 3-4-4-11 optimirung na OCZ Boot Magic dziala w nastepnej wersi biosy bede plendy zmenione by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 No to przynajmniej wiemy, że nie trzeba biosu dedykowanego dla Infinity :D Tylko poprawić to F10.. ;] ->Bachus jak u Ciebie z FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No to przynajmniej wiemy, że nie trzeba biosu dedykowanego dla Infinity :D Tylko poprawić to F10.. ;] ->Bachus jak u Ciebie z FSB? offtopic... mam 260x9, ktory wsadzilby mnie spowrotem na gore, ale czekam jeszcze... jak na razie wzialem sie za "totalnie modowanie"... volt-mody zrobioine: vdd, vdimm, vcore, vsense i OCP ;) proc stabilny w Prime95 na 2.73GHz (247x11) @ 2.18v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 wgralem tego biosika i zabieram sie za testy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ja sie tez nim pobawie, ale pewno dopiero w weekend :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 chlopaki ten bios jest BETA !!!!! mogom byc blendy jest wazne dlamnie te blendy wiedziec zebym mogl je po prawidz , naiwazniejsze jest dlamnie FSB 200 Mhz Timing Cas 2.0 // 2.5 // 3.0 FSB 250 Mhz Timing Cas 2.0 // 2.5 // 3.0 by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 chlopaki ten bios jest BETA !!!!! mogom byc blendy jest wazne dlamnie te blendy wiedziec zebym mogl je po prawidz , naiwazniejsze jest dlamnie FSB 200 Mhz Timing Cas 2.0 // 2.5 // 3.0 FSB 250 Mhz Timing Cas 2.0 // 2.5 // 3.0 by -=Merlin=- spoko, ja zapodam sprawozdanie jak go przetestuje ;) bo narazie moj bios mnie zawodzi :/ na epoxie lepiej sie krecilo ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeeDyLOCO Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 dzisiaj postaram sie zapodac ten biosik:) a jutro przetestuje pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam po dluzszej przerwie. Nowy bios juz wgrany, jutro sprawozdanie :wink: Interesuje mnie szczegolnie wspolpraca poszczegolnych mnoznikow z wysokim FSB, widze ze Merlin ma remarkowane hynixy byc moze uda sie mu stworzyc bios z dobrym wsparciem dla tych wlasnie pamieci - na co licze :D Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...