berkut Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Dzis nadeszla wiekopomna chila, 3 sily ciemnosci polaczyly sie w jedno tworzac lige zla i mrozu, Hannibal berkut, crawbar-braker Dioda i Dark Sith lord Raven. W lozy ciemnosci zwanej moim domem, w najglebszych podziemiach i mrokach mojego garazu konczylismy machinze zniszczenia- Kaskade. Niestety nie udalo nam sie do konca wszystkiego uruchomic. Probowalismy slynnej mieszanki R134A z argonem - [gluteus maximus]. Kolejny mit i go zlamalismy. Naprawilismy jeden z filtrow i zadzialal. Poniewaz mialem tylko taka mieszanke: Argon 80% i 20% CO2 to sprobowalismy tego jako czynnika chlodniczego, minimalna ilosc CO2 starczyla do tego by to minimalnie zadzialalo i zeszlo do -62C: Ciekawostka: jakie modyfikacje przeszedl agregat Szymka: TO POWSTALO Z Ja z termometrem: Mialo na nim pisac -60C ale Dioda nie umie robic zdjec :P Zlot mistrzow w moim domu: Z lewej berkut, po srodku Raven a po prawej Dioda. Zdobedziemy CO2 i bedzie wiecej wynikow i beda po -80C temp. I stopien trzymal -40C z obciazeniem. Moze wiecej ale zbytnio sie skupilismy na II stopniu. Mielismy takze jeden wypadek gdy separator oleju pekl. berkut, Raven, Dioda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No to znamy twarze Mistrzów (w komplecie) :lol: Takich 3 to nawet na XS ciężko zebrać :P Pozdrówka i powodzonka RESPECT P.S. Dioda najbardziej umęczon - śpi na stojaka 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Bo Polska mala jest. Testy beda jak dopadniemy chociaz CO2. Jest jeszcze pewnie kilka przeciekow. Jeden napewno, jutro bedziemy naprawiac przecieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 no to powodzenia w walce z temperaturami i nastepnym razem troche sie usmiechnijcie, robicie wielkie rzeczy panowie :D moze i Polska jest mala ale prawie cala na Was patrzy zdjecie z Berkutem trzymajacym termometr :o :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 panowie, mniej kawy, więcej snu :D oczywiście mamy rozumieć że jak temperatura na podwórku spadnie do -190* to znaczyć ma że odpaliliście kaskade? :D całość luzik, życze powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A ja się głupi zastanawiałem, co tak wiosennie tej zimy... W końcu energia, którą oddajecie do atmosfery, aby prodcesor na -60 poszedł wystarczy, zeby kwiatki zakwitły na drzewach. Ślicznie wyglądacie! Pozdrowienia dla biednego agregata... Mzoe zrobicie jeszcze laser [N-CO2]?? Wystarcyz lekko rozrzedzić powierze i dwa lustereczka wstawić... Smacznego!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Ok, teraz odpowiadam tylko jako ja jeden :P Jutro spodziewajcie sie duzych ilosci zdjec z nami podczas pracy. Musimy naprawic kilka przeciekow. Czuje sie jak w monster garage. Ja jak na siebie to i tak jestem usmiechniety. Nie zobaczycie mnie uchachanego chyba ze z jutrzejszych dni ;P Co takiego ze mna trzymajacym termometr ? :P Ja spalem :P -60C to czubek gory lodowej, ta kaskada potrafi znnnnaaaaccczzznniiieee wiecej, jest zdolna schodzic do -110C z etylenem jednak nie mam go w tym momencie.... Chwilowo bedzie tylko kolo -80C z CO2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Heh nasze twarze nie sa po sporzyciu, ja pierd wyszlem jak menel, nie spalem - to kwestia fotki, moja pierwsza fotka w necie :? .... a moze to tylko kaskada..... no i aparat lubi robic fajne zdjecia, ja sie przyznaje ze nie bardzo zrobilem zdjecie, podsumujac mialem sie uczyc analizy (na kolosa) ale widze ze jutro bedzie jak w "monster garage" ten unoszacy sie gaz do atmosfery i zapach oleju... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 E tam, nie czepiac sie mojego niewyspanego ryja, od 5.30 jestem na nogach, jakos do tej wawy musialem przyjechac :P A co do wspolpracy to zajebista sprawa, zamiast robic czegos kilkadziesiat minut i meczyc sie mozna zrobic to w minut kilka i to lepiej. A jutro co proby na co2? sie zobaczy jeszcze :> ps uprzejmie oswiadczam ze w chwili robienia foty mialem absolutnie 0‰ we krwi :P jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 jaki procesor ma chłodzić te chłoedzenie? ile zamierzacie z niego wycisnąć? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 2.4C. Chce z niego ponad 4ghz wydusic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Fajna ekipa się zebrała :) z takim sprzęcikiem mogą się rekordy posypać :D do tego jeszcze jakiś agregacik coby GPU mroził i można imponować światu ;) ( w Polsce imponujecie od dawna :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio - Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Panowie czemu mnie tam nie ma :( :roll: ps: czemu DIODA śpi na tym zdjęciu :mrgreen: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ja was zaraz wyp..... . ( jak bedziecie dalej tak pisac ) Grzecznie ma byc :) . Jezeli chodzi o Akor'a , to dowidzenia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Panowie czemu mnie tam nie ma :( :roll: ps: czemu DIODA śpi na tym zdjęciu :mrgreen: ? Bo ciach!owo wyszlem, tak jakos zawsze na zdjeciach zamykaja mi sie oczy... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dioda nie lubi fleszy ani paparazzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Wpadlismy na pomysl tuningowania lodowki, sprowadzilo sie jedynie do wypelnienia jej odpowiednim czynnikiem chlodniczym ciala ludzkiego z dodatkiem czynnika pobudzajacego :P Mixtura ta zwana jest browarem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Wpadlismy na pomysl tuningowania lodowki, sprowadzilo sie jedynie do wypelnienia jej odpowiednim czynnikiem chlodniczym ciala ludzkiego z dodatkiem czynnika pobudzajacego :P Mixtura ta zwana jest browarem :P Raven prosilem, poczekaj z tym zdjeciem, chcialem je nieco obrobic, kurcze pieczone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Raven ty tak normalnie na codzien masz takei wory .. czy tlyko teraz? :) wez sie wyspij ... najedz itd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hmm, malo spalem :P update: zrobie sobie makijaz na nastepny raz, specjalnie dla ciebie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 mam w domu taką samą lodówkę :) Berkuut jesteś Mistrzem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nie no sprzęcik super :) Gratulacje :P RaVeN155 ma troszke głupio, że tak daleko zapierniczać musi do was :D Heh może w przyszłości sam będe sie tym interesował to aby ktoś w pobliżu będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hmm, malo spalem :P update: zrobie sobie makijaz na nastepny raz, specjalnie dla ciebie :lol: zbytek łaski :PP ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...