Skocz do zawartości
berkut

Liga mistrzow

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis nadeszla wiekopomna chila, 3 sily ciemnosci polaczyly sie w jedno tworzac lige zla i mrozu, Hannibal berkut, crawbar-braker Dioda i Dark Sith lord Raven.

W lozy ciemnosci zwanej moim domem, w najglebszych podziemiach i mrokach mojego garazu konczylismy machinze zniszczenia- Kaskade.

Niestety nie udalo nam sie do konca wszystkiego uruchomic. Probowalismy slynnej mieszanki R134A z argonem - [gluteus maximus]. Kolejny mit i go zlamalismy.

Naprawilismy jeden z filtrow i zadzialal.

Poniewaz mialem tylko taka mieszanke: Argon 80% i 20% CO2 to sprobowalismy tego jako czynnika chlodniczego, minimalna ilosc CO2 starczyla do tego by to minimalnie zadzialalo i zeszlo do -62C:

Dołączona grafika

Ciekawostka: jakie modyfikacje przeszedl agregat Szymka:

TO

Dołączona grafika

POWSTALO Z

Dołączona grafika

Ja z termometrem:

Dołączona grafika

Mialo na nim pisac -60C ale Dioda nie umie robic zdjec :P

Zlot mistrzow w moim domu:

Dołączona grafika

Z lewej berkut, po srodku Raven a po prawej Dioda.

Zdobedziemy CO2 i bedzie wiecej wynikow i beda po -80C temp.

I stopien trzymal -40C z obciazeniem. Moze wiecej ale zbytnio sie skupilismy na II stopniu. Mielismy takze jeden wypadek gdy separator oleju pekl.

berkut, Raven, Dioda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się głupi zastanawiałem, co tak wiosennie tej zimy... W końcu energia, którą oddajecie do atmosfery, aby prodcesor na -60 poszedł wystarczy, zeby kwiatki zakwitły na drzewach.

Ślicznie wyglądacie! Pozdrowienia dla biednego agregata... Mzoe zrobicie jeszcze laser [N-CO2]?? Wystarcyz lekko rozrzedzić powierze i dwa lustereczka wstawić...

Smacznego!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, teraz odpowiadam tylko jako ja jeden :P

Jutro spodziewajcie sie duzych ilosci zdjec z nami podczas pracy. Musimy naprawic kilka przeciekow. Czuje sie jak w monster garage.

Ja jak na siebie to i tak jestem usmiechniety. Nie zobaczycie mnie uchachanego chyba ze z jutrzejszych dni ;P

Co takiego ze mna trzymajacym termometr ? :P

Ja spalem :P

-60C to czubek gory lodowej, ta kaskada potrafi znnnnaaaaccczzznniiieee wiecej, jest zdolna schodzic do -110C z etylenem jednak nie mam go w tym momencie.... Chwilowo bedzie tylko kolo -80C z CO2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nasze twarze nie sa po sporzyciu, ja pierd wyszlem jak menel, nie spalem - to kwestia fotki, moja pierwsza fotka w necie :? .... a moze to tylko kaskada..... no i aparat lubi robic fajne zdjecia, ja sie przyznaje ze nie bardzo zrobilem zdjecie, podsumujac mialem sie uczyc analizy (na kolosa) ale widze ze jutro bedzie jak w "monster garage" ten unoszacy sie gaz do atmosfery i zapach oleju... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, nie czepiac sie mojego niewyspanego ryja, od 5.30 jestem na nogach, jakos do tej wawy musialem przyjechac :P

A co do wspolpracy to zajebista sprawa, zamiast robic czegos kilkadziesiat minut i meczyc sie mozna zrobic to w minut kilka i to lepiej. A jutro co proby na co2? sie zobaczy jeszcze :>

ps uprzejmie oswiadczam ze w chwili robienia foty mialem absolutnie 0‰ we krwi :P jeszcze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadlismy na pomysl tuningowania lodowki, sprowadzilo sie jedynie do wypelnienia jej odpowiednim czynnikiem chlodniczym ciala ludzkiego z dodatkiem czynnika pobudzajacego :P Mixtura ta zwana jest browarem :P

Raven prosilem, poczekaj z tym zdjeciem, chcialem je nieco obrobic, kurcze pieczone :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi