Skocz do zawartości
9tek

sb audigy LS i inspire p5800 PROBLEM Z SUBEM

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukałem na forum odpowiwedzi ale nie znalazłem

problem jest taki,właczam test głośników w zakładce Speaker Settings i w momencie gdy dżwięk testowy kierowany jest na subwoofer słysze wydobywający się znaczny dżwięk z głośnika centralengo i tylko leciutki " szumik" z subwoofera

nie wiem w czym leży problem sygnał testowy we wszytskich innych głośnikach jest słyszalny prawidłowo tylko jak podawany jest na sub to słychać dżwiek w "centralu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nie ma????

przeciez tam jest oprócz "Channel" także "NOISE" podawany jest "biały szum" na głośniki po kolei ,a na sub odpowiednio częstotliwościowo zaniżony "szum" który ma poruszyć sub!!! a u mnie porusza central i tylko leciutko coś "miłaczy" w subie ,próbowałem "bass redirect" ale nic nie daje, troche przycicha Central przy podawniau sygnału na SUB ale sub wcale nie wydaje z siebie nic więcej jak bez "bass redirect ON"

plisss help!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega enigma_pl ma chyba jakiś inny soft ,ja miałem domyślny i miałem NOISE test

ps.co do tematu na każdym audigy problem jest ten sam,przeczytałem na forum creativa że są rózne półśrodki żeby zniwelowac niski poziom sygnału wyjściowego na Sub,sam creativ o tym wie(problemie) ale nic z tym nie robi,odpowiada że w następnej wersji sterowników problem będzie rozwiązany,jak do tąd były już chyba ze trzy aktualizacje i nic z tym kierunku nie zrobiono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi