Skocz do zawartości
Michał_Szulkin

UD - czy ktos sie w to jeszcze bawi?

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie mialem tak duzej jak alexsus.[PL] "111 h 2903 ptk" ale nie byla tez taka mała bo 97h i 2,103 pkt. :D niestety przez okolo tydzien ja liczylem bo nie jest 24 wlaczony ;/

1340418[/snapback]

Hmm... mam taki kalkulator i według niego po 111h powiniem dostać niecałe 3600pkt :D :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... mam taki kalkulator i według niego po 111h powiniem dostać niecałe 3600pkt :D :angry:

1341746[/snapback]

A skąd takie cudo można skombinować??

I jaki jest system liczenia tych punków, bo czasami komp liczy próbke przez 8 godzin w nocy obciążony tylko emułem i dostaję za to 170 pkt. A czasami przez 3 dni z długimi sesjami growymi, emułem i czymś tam jeszcze uruchomionym w tle i mam za to około 2000 pkt :blink:

Nie mogę się w tym połapać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komp i tak chodzi 24h na dobę, z małymi przerwami na dłubanie raz na parę dni :D

Chciałbym tylko, żeby za to liczenie było jak najwięcej punktów, bo nic tak nie motywuje jak dobre efetkty... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie od bylego uzytkownika/czlonka projektu UD:

Kiedys zdarzalo mi sie ze soft tracil gdzies dane do liczenia i np przy 99% zaczynal od nowa liczyc jednostke. Zdarzalo mi sie to czesto i z tego powodu porzucilem projekt i przesiadlem sie na SETI. Czy teraz zdarzaja sie tez jakies problemsy?

Zastanawiam sie nad powrotem do UD bo jakies bardziej pozyteczne mi sie to zdaje, choc w rzeczywistosci nie wiem co naprawde moj komp liczy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys zdarzalo mi sie ze soft tracil gdzies dane do liczenia i np przy 99% zaczynal od nowa liczyc jednostke. Zdarzalo mi sie to czesto i z tego powodu porzucilem projekt i przesiadlem sie na SETI. Czy teraz zdarzaja sie tez jakies problemsy?

Zastanawiam sie nad powrotem do UD bo jakies bardziej pozyteczne mi sie to zdaje, choc w rzeczywistosci nie wiem co naprawde moj komp liczy :-)

1355768[/snapback]

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Miałem jedynie problem z Rosettą, bo miałem wyłączony plik wymiany, a RAM'u tylko 512MB. Liczę już od pewnego czasu i nie zauważyłem takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja kiedyś liczyłęm SETI dla Tweak.pl , ale potem poszedłem po rozum do głowy (tanio sprzedawali) i zacząłem liczyć UD, co prawda nie dla Tweak.pl, ale czy to ma jakieś znaczenie ?

Jeatem teraz w scisłej czołówce w Polsce. I to się liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki :) :

Czy u was też jest różnica w ilości punktów w agencie UD i na statystykach na stronce? U mnie jest to koło 1 tyś. i nie mam za bardzo pojęcia czym to może być spowodowane... :blink:

No i jak są liczone punkty za sieć??? U mnie na stałce z kablówki (co prawda z eMulem) mam 35 góra 40 pkt, a u mojej laski jest 100 choć łączy się przez ISDN... Czy są przyznawane za połączenie z netem czy za rodzaj karty sieciowej (100Mb vs. 1Gb)?

Bo może lepiej podać że ma się modem 56k i wtedy będzie ponad 100 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rożnica wynika stąd, że statystyki na serwerze UD są robione raz dziennie, a w kliencie widać na bieżąco ile ma się punktów.

Co do sieci to nie mam pojęcia o co chodzi. W firmie na łączu CIR 2Mbit/2Mbit na którym przez pewein czas podłączony był tylko mój komputer kartą 1gbit, dostawałem 60 - 70 punktów ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1355768[/snapback]

zawsze4 mozesz zainstalowa ud monitor

ktory zabezpiecza cie przed takimi niespodziankami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie tez nie dziala, ani nie laczy sie ze strona. Pewnie jakies klopoty techniczne, albo juz znalezli rozwiazanie :)

1489691[/snapback]

Pewnie muszą wyniki skopiować do eksperymentów i stąd to całe zamieszanie :)

To nie jest SETI żeby po jednym obiecującym wyniku wszystko stanęło :D

Przynajmniej komp troche ostygnie w tej przerwie :) oby nie trzeba było liczyć wszystkiego od początku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko powiem tyle ze bawilem sie w to 3 miesiace i zaczelo mnie cos zastanawiac.. dlaczego moj rachunek za prad wzrosl 3 krotnie ? proste komp 24 na 100% zuzycia procesora no i 1 kilowatogodzina to 30 groszy komp bieze 300W to sobie policzcie ile na miechu mozna zaoszczendzic a potem cos kupic do maszyny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...