boundyt Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam mam Winxp i sp2 , wszystko bylo by cacy gdyby nie fakt ze gdy wchodze do otoczenia sieciowego i chce przegladac kompy uzytkownikow w sieci to ogolnie konczy sie zwisem windows commandera :( lub szuka sieci przez bardzo dlugi czas , niewiem jak mam to zrobic , probowalem juz zmian w rejestrze i tez nie pomogle . Jesli ktos wie co mozna zrobic to z gory dzieku za pomoc ;p Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 tez tak mialem - 2 minuty szukal mi 'microsoft network' a potem 2 kolejne mojej grupy roboczej.. a potem to juz cierpliwosc tracilem.. w koncu zrobilem tak: panel sterowania -> zapora systemu -> zakladka 'wyjatki' ->zaznacz 'udostepnienie plikow i drukarek' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dzieje się tak ponieważ Xp za każdym razem wyszukuje drukarki sieciowe . Mozesz to wyłączyć poprzez usunięcie tych wartości HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>EXPLORER>REMOTECOMPUTER>NAMESPACE Usuń {2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D} i {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} Przed wprowadzeniem zmian zrób sobie kopie rejestru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boundyt Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dzieki zaraz sprawdze czy bedzie dzialalo ;p ale zauwazylem ze ten problem powstaje jak lacze sie z neostrada .. bo gdy jestem rozlaczony to jest niby ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...