wazwa Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam wszystkich Zrobiłem sobie taki wiatrak jak jest opisane w tym artykule http://www.realitynet.pl/content.php?article.127, po podłączeniu do USB wiatrak ani rusz, kabelki dobrze podpiąłem bo sprawdziłem dwa razy. Morze wie ktoś, dla czego to nie działa. Wiatrak - 80 Arctik-Cooling z czujnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazwa Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 A da się to jakoś zmienić, żeby było napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jest jeszcze jedna sprawa !! USB daje chyba 3V a nie 5V :/ Bo ja tez probowalem to zrobic i nic !! Sprawdzalem diodom !! I dzialala, ale tak jakby tam bylo 3V bo przy 5V to ona by sie spalila ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 usb daje 5V/500mA max. jeżeli Twój wiatraczek potrzebuje większego napięcia i prądu do startu to nie dziw się że nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jak mojego arctica dawalem na 5v tez nie chciał ruszac - wszytsko przez ta czuje termo,podlaczylem na 12v to wiał ale ledwo.Trzeba uciac ta czujke (to zielone takie tam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazwa Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 To mówicie żeby to dociąć http://www.wazwa.faith.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...