powermixer Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mam problem z usługa Net24 z wysyłaniem danych do sieci. Net 24 jest to usługa ADSL w Netii odpowiednik Neo w TP. Otóż posiadam modem Thomson SpeedTouch 330 (srebrny taki). Problem polega na tym że nie mogę wysyłac danych w wielu przypadkach: 1. Wpgóle nie moge wysyłać e-maili 2. Nie mogę wysyłać żadnych plików przez GG natomiast rozmawiać moge 3. Z tego forum moge korzystać (chyba bez ograniczeń) 4. Z forum elektroda.pl mogę w dość dziwny sprosób korzystać: nie mogę pisać własnych postów poza działem Szukam schematu/instrukcji/artykułu. Mogę natomiast odpowiadać na posty ale nie dłużej niż 1 linijkę tekstu (w dziale szukam.... bez ograniczeń). Pw także nie chodzi. Podczas próby wysłania maila czy postu trzeba długo czekać (w tym czasie nic sie nie dzieje) a potem Nie można wyświetlić strony. Czego to jest wina? Ja podejrzewam modem lub przeglądarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Moze masz zle skonfigurowany firewall, lub wlaczony ten domyslny w Windowsie (zakladajac ze uzywasz XP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powermixer Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 nie mam żadnego firewalla, nie używam Win XP tylko ME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amen Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 To albo masz robaczka, ktory ciagle wysyla male pakieciki danych skutecznie ci bloiokujac lacze...., alebo panowe w netki cos poknocili:P chociaz ja mam neo i tez bluznie... jak mam ten p.... modem usb zainstalowac na linuxie;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aristos Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Eeeee tam. Wszystko masz w porządku. Wejdź na strone pomoc.x.pl i kliknij pierwszy link 'nie mogę wysyłać poczty oraz.....' stamtąd ściągnij program TCPOptimizer i wybierz na dole okna programu Optimal Setting i kliknij apply changes. Potem reboot i będzie śmigać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powermixer Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 nic to nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powermixer Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Pomogło wgranie nowego biosu do płyty głównej oraz programik TweakMASTER ze strony pomoc.x.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...