SIM_14 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a wiec. mam semprona 2800+ 2007 mhz i wydaje mi sie ze mam za wysoka temp. w cpucool mam 54 .czy to jest duzo temeratura podana w idle czy jakos tak.moze sa jakies softy do lepszgo chlodzenia lub cos .licze na szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 podaj jakie masz do niego chłodzenie bo to jest najważniejsza sprawa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIM_14 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 chłodzenie procka to jakies glacialtech a obudowy to coolermaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 jakies glacialtechMmm... co za precyzja... glacialtechów jest kilka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 byś dał jakies konkrente dane: model cooler, buda otwarta/zamknięta, jakie chłodzenie budy (ilość wentyli, rozmieszczenie), model płyty, zastosowana pasta ... Przy okazji co to jest za model ge (chodzi mi o twojego radka) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 glacialtech`y sa zazwyczaj niezle kumpel ma na bartku 2400MHz i grzeje sie do 37 stopni max. wiec chyba to nie jest przez radiator, moge sie zalozyc ze to albo przez zasyfiony radiator albo stara pasta, lub plyta glowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 glacialtech`y sa zazwyczaj niezle kumpel ma na bartku 2400MHz i grzeje sie do 37 stopni max.Taka temperatura na tym procku i AC jest BARDZO mało możliwa... @SIM_14 - napisz konkretnie co masz w obudowie (płyta, wentylatory, V-core) bo wróżek na forum mało ostatnimi czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Trochę dużo jak na tryb jałowy. Ile ma RPM ten wentylator na radiatorze. Co to dokładnie za radiator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 no i wystraszyliscie chlopaka he he . Ale na moj gust to za duzo jak by tam nie mial w tej budzie nas....e :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIM_14 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 tak wiec procek sempron 2800+ plyta asrock k7vt4a+.ram 256 dysk 20:P ibm.obudowa to jakas takazapomnialem jak sie nazywa zasilacz mode com model (pisze tak na nim):lc-b300atx passive .no a chlodzenie na procek to glacialtech chyba iglo z czego sie orientuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 glacialtech chyba igloo - modeli jest co najmniej 10 (licząc light i pro :) ) jak nie więcej. Musisz coś dokładniej podać. Jaka pasta termoprzewodząca między prockiem a radiatorem ?? Jak z tymi wentylatorami w obudowie - z przodu / z tyłu, wciągają / wydmuciach!ą, nazwa, rozmiar, ilość.... . Ile dysków i jakie, kable w obudowie - czy poukładane, taśmy do dysków - okrągłe / zwykłe + to co już podałeś (może jeszcze fotkę wnętrza obudowy :) ) to coś Ci się poradzi. http://www.glacialtech.com/sub-product01.htm :P Naliczyłem 11 modeli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 glacialtech chyba igloo - modeli jest co najmniej 10 (licząc light i pro :) ) jak nie więcej. Musisz coś dokładniej podać. Jaka pasta termoprzewodząca między prockiem a radiatorem ?? Jak z tymi wentylatorami w obudowie - z przodu / z tyłu, wciągają / wydmuciach!ą, nazwa, rozmiar, ilość.... . Ile dysków i jakie, kable w obudowie - czy poukładane, taśmy do dysków - okrągłe / zwykłe + to co już podałeś (może jeszcze fotkę wnętrza obudowy :) ) to coś Ci się poradzi. http://www.glacialtech.com/sub-product01.htm :P Naliczyłem 11 modeli :wink: chyba troche przesadzasz moze jeszcze ten sam problem chcesz odtworzyc u siebie w warunkach domowych :D pomoglbym mu ale nie znam sie zabardzo na AMD mysle ze model proca i wiatraka wystarczy reszta to kosmetyka . Odrazu wtedy wiadomo ile ma byc stopni na danym modelu i kropka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Lepszy nadmiar informacji niż wróżenie z fusów :D . A jakbyśmy chcieli Sim'owi odpowiedzieć w tym samym stylu co zadał pytanie to by wyglądało : "kup zalmana lub thermaltake lyb thermalrighta lub pentagrama i zamontuj". Chce kompetentnej odpowiedzi to niech poda dokładne dane o kompie. Może troszke przesadziłem z tą fotką :wink: ale reszta (nawet ułożenie kabli - bo portafią skutecznie hamować cyrkulację powietrza w budzie) wydaje mi się, że jest ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...