Skocz do zawartości
skrill

[b]MSI K8T Neo-FIS2R - Early Chipset Initialization[/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Właśnie złożyłem komputer z następujacych części:

- AMD Athlon 64 3000+

- MSI K8T Neo-FIS2R

- Sapphire R9600pro Atlantis 256MB RAM

- 512 MB RAM TwinMos pc3200 400Mhz

- WD Caviar 120 GB SATA

- Obudodowa Modecom Platinum z zasilaczem 300W

Po właczeniu systemu nastepuje sysgnalizacja błedu - Early Chipset Initialization. Wentylator procesora trochę sie rusza, zasilacza nie. I koniec. Co może być przyczyną? Dyski i napędy odłączone. Mozę coś jeszcze wymaga połaczenia? Za słaby zasilacz? Help please![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokłądnie to samo, właśnie składam do kupy a64 3000+, msi k8t neo2f, zasilacz chieftec360df, i sygnalizuje mi płyta ten sam błąd! Co to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już znam rozwiązanie problemu - ta płyta jest wybredna na pamięci i trzeba próbować w róznych slotach - np. jedną kość pamięci włóż do zielonego, drugiego od prawej; dual - drugi zielony i drugi fioletowy (od prawej). najlepiej też zupdatować bios na najnowszy, może mniej problemów będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Podłączcie drugie zasilanie od P4 i powinno cyknac. Dlaczego geile DDR 400 CL 2.5 nie tyrbia mi w dualu na tej plycie tylko w dwoch zielonych bankach dzialaja ? ( wykrywa je jako 256 a nie 2X256 ) Any ideas? :P albo zle doczytalem albo nie wiem. Help

:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moich Kingstonach HyperX 3200 dopiero sie podniosl po wgraniu najnowszego biosu, ale pamieci chodza na fsb 333 nie na 400 :(:( wybredna sztuka jezeli chodzi o pamieci...moze wyjdzie nowy biosik i pomoże.

Pytanko do uzytkownikow tej plyty jak wyglada u was sprawa blokady agp/pci, czy dziala ? bo u mnie nie zaleznie od tego co ustawie w biosie programy typu everest pokazuja ze nie mam zablokowanej czestotliwosci agp na poziomie 66mhz :(:(

A na koniec dziwna sprawa... jak podkrece z poziomu biosu fsb powyzej 215 wszystko smiga ladnie prime pare godzin natomiast sypia sie wszytkie aplikacje 3d, jak zrobie to z poziomu windowsa (program CoreCenter od msi) to nie mam juz problemu z 3d :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...