Najgorszy77 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam Mam płyte EPOX 8rda i procek athlon 2400. Przy restarcie pokazuje napięcia i Vdd jest na czerwono. Potem załączam AIDE i tam pokazuje że to napięcie ma wahania od 1.47 (wtedy jest na czrwono) do 1.65. Czy to normalne czy cos sie dzieje, jak temu zardzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ja bym się zastanowił nad zmianą zasilki bo takie wahania to rzecz nie do pomyslenia !! Że Ci jeszcze komp nie wybuchł... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Zsiłka albo płyta, ale stawiam na zasiłke bo to pewnie jakiś codeshit albo megasrajt :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 tak wymieniajcie spbie zasilki wszyscy wlasciciele 8rda :lol: bylo tysiac razy ze ta plyta ma pomylony odczyt napiecia i wogole nie odczytuje napiecia dla ramu za to w vddr jest odzczyt vdd(NB) ,a vdd to sobie wymysla i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Dziekuje bardzo za odpowiedź. Przyznam że jestem zakłopotany, dwie pierwsze odpowiedzi są niepokojące, natomiast kolega KGB troszkę mnie uspokoił. Dzieje się tak z tym napięciem już ze 2 miechy. Czy mogę poznać jeszcze czyjeś inne opinie czy mam lecieć już po nowy zasilacz ? Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Panowie proszę o jeszcze kilka komentarzy bo naprawde to może być problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 zaden problem , ja tam sie nie sugeruje tym co poakzuje jakis program , a tym bardziej wsakazania napieci , najleprza metoda pomiaru to miernik :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Każda mobo kłamie z odczytem... jedna bardziej druga mniej... ;) tylko miernik... ;]] PS. A jaką masz zasiłke... ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Witam, mam Epoxa i napiecie 3,3 pokazuje mi 2,75 a mierzac miernikiem mam 3,41.U mnie zamiest tego 3,3 pokazuje wlasnie napiecie na pamieciach, ktore wynosi 2,75. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Zasilacz ma z tego co mi wiadomo to Zasilacz TRACER MGB-350ATXP4 350W. Nie badałem miernikiem bo nie mam i nie bardzo wiem jak. Swój pomiar opieram na wskazaniach napięć przy uruchamianiu kompa. Wciskam pause i obseruję. Vdd skacze ciągle od 1.47V i wtedy jest na czerwono do 1.65V. Nie wiem czy to wina głupiego wskaźnika czy mam iść kupić nowy zasilacz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 tak swoja droga to zasilacz masz kiepski ,wypisz reszte konfigu to bedziemy zgadywac czy twoj zasilacz juz sie poci czy lekko zyje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A więc: Athlon XP 2400+ "podkręcony" na fsb 166 i teraz jest 2600+. Pamięci Nanya 2x 256 MB 333mzh. Karta graf. GF 4 Ti 4200 128 MB Ultra Prolink. Płyta EPOX RDA. Hdd Maxtor 80 GB 7200 8MB. Powiedzcie czy ten zasilacz umiera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Kurde panowie doradźcie jakis fajny zasilacz w przystepnej cenie. Nie kombinuje z kompem wcale, wiec chyba super kombajn nie bedze potrzebny. Zaczęły sie juz restarty kompa smoczynne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 kumpel mial taki config jak ty tylko 256mb ramu i ten zasilacz tak sobie mu chodzil jezeli nie masz juz gwarancji na zasilacz to przygotuj 100pln masz w tej cenie do wyboru Modecoma 300W ,Colorsita 450W i cos tam jeszcze - poszukaj generalnie chodzi o cene - za 100pln da sie cos sredniego kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...