PITer Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mam problem jak krece mocno cpu to Vcore dosc mi skacze np. ustawie w biosie 1.465 to rzeczywiscie jest 1.33-1.36 a w stresie spada nawet do 1.30, wydaje mi sie ze przez to nie moge bardziej krecic proca, jest na to jakis sposób, mod ? Czy lepiej zmienic na IC7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mam problem jak krece mocno cpu to Vcore dosc mi skacze np. ustawie w biosie 1.465 to rzeczywiscie jest 1.33-1.36 a w stresie spada nawet do 1.30, wydaje mi sie ze przez to nie moge bardziej krecic proca, jest na to jakis sposób, mod ? Czy lepiej zmienic na IC7 ?Mam podobny zestaw i tez mi skacze Vcore. w spoczynku mam 1.34 a w stresie 1.3. NIe wiem czym jest to spowodowane... moze plytak nie wyrabia, a moze to przez to iz prescott sam sobie cos tam reguluje z tym napieciem. Nie wiem, ale ciekawy problem :roll: Procek, mobo, i zazsilka takie same - mozze to mode come siada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 240FSB to nie jest duzo jak na plytki abitowe, moze zmiencie BIOS czy cos, jakie macie wersje Biosow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mam taki sam problem tylko na innym sprzęcie. To, że skacze napięcie to jest to przyczyna płyty głównej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 240FSB to nie jest duzo jak na plytki abitowe, moze zmiencie BIOS czy cos, jakie macie wersje Biosow?Przedostatni ze stronay abita. Ale powtarzam mysle ze te skakanie ma cos wspolnego z prescottem. Albo ze jest pradozerny, albo to, ze sam reguluje napiecia - tak slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 0,06V to nie powód do paniki. Jak nie, nie moge go mocno krecic bo jak dam 1.55v napiecie juz jest duze jak na prescota a potrafi w stresie spasc do 1.38 wiec cos jest nie tak, próbowalem na róznych biosach, zasilacz teraz mam Levicoma który ma 34A na +12. W przyszlym tygodniu bede mial Tagana 480W, moze on cos zmieni ale raczej watpie, nejlepsze wyjscie ti chyba zmiana na IC7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...