Coupe Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Kupuję od kolegi płytę ECS P4VXAD http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...ailName=Feature i chcę zakupić na nią lepszego proca bo obecnie jest na niej Celeron processor 2.2GHZ (128K,400MHz,mPGA-478) , a zastanawiam się nad : Pentium 4 Processor (Northwood) 2.4 GHz (512K,400MHz,mPGA-478) vs Celeron processor (Prescott) 3.06 GHz (256K,533MHz,mPGA-478) co lepiej kupić i dlaczego ,a może macie jeszcze jakies pomysły??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ja bym wziął Northwooda 2,4. Zawsze to FSB800 cachu 512 i HT no i jak się o/c uda to większe tego efekty będą niż z celka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ale ta plytka ma chyba tylko fsb533 czyli 2,4 z HT nie pujdzie!! a moze prescotta 2,4 1MB fsb533 bez HT?? mysle ze bylby to dobry wybór!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Powodzenia z Prescottem :P http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=CPU%20Support Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 moze ruszy jak bedzie mial odpowiednie napiecie:PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 chyba wspomniane p4 :) a dlaczego ?? a nie wiem mniej sie grzeje od prescotta, jesli idzie o wydajnosc zegar w zegar ma wyzsza niz prescott ma wiecej cache i wogole jest fajniejszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 roznica wydajnosci jest mala:)) wydaje mi sie ze jak ruszy to ten prescott co ja podalem bedzie najlepszym wyborem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...