Casidy666 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Mam radka 9600 i nie moge zgrać biosa. Mam tez gforce 2mx 400 i sobie poradziłem i wgrałem nowy już zmodyfikowany przezemnie jak w poradniku. Mam małe pytanie aby wgrać bios gdy się zwali naprzykład karta musimy zrobic na dyskietce startowej autoexeca z zawartością "atiflash -f -p 0 bios2.bin" - zamiast bios2.bin nazwa pliku w jakim bios jest zapisany. Mam pytanie jak trzeba wpisac w autoexecu aby zgrało nam bios na dyskietke. Jeszcze jedno rozumiem że jak zwali nam się geforce przy flashowaniu to mamy zrobić wgrywanie podobnie jak w przypadku radka czyli: autoexec i komenda w nim "nvflash.exe /f(nazwa biosa).rom I tak samo jak poprzednia. Jak wpisać aby bios zgrać na dyskietke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 wgranie nowego biosu atiflash.exe -p 0 nowy.rom (lub .bin, -p od program) a więc kopia będzie -s (od save) atiflash.exe -s 0 stary.rom nowego biosu nie wgrasz jeżeli nie zmienisz numerów id (odczytujesz ze starego biosu i zmieniasz w nowym zapisując go - wszystko za pomocą programu do edycji biosu np. Rabit, tak zmodyfikowany nowy bios wgrywasz do karty). Możesz wgrać każdy bios z poziomu Windows programem winflash, oraz zrobić backup orginalnego biosu - ale uwaga bez zmiany numerów id nowego nie wgrasz jakby co starego z poziomu dyskietki startowej atiflash-em - co może być niezbędne przy złym doborze nowego biosu. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casidy666 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dobra a możesz mi podac zgranie biosu jeszcze dla nvidii wgranie wygkląd a u mnie tak: nvflash.exe /fbios.rom pewenie inna literka niż f będzie ale co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casidy666 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 będzie to chyba literka b z tego co się zapoznałem puźn iej spradzwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...