kawal_elementu Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam Mam takie pytanko: Posiadam karte graficzną fx 5200 i ona ma w sumie 8 tych kostek pamięci, i własnie nie wiem czy ich jest 8 czy to są tak jakby 4 podwójne ?:), tzn załóżmy ze po podkręceniu pamieci o 50 mhz wyskakuja jakies artefakty bo się pamięci za bardzo grzeją,a mam 4 radiatorki i jezeli nakleje je np z przodu tylko i podkręce o pamiec zalozlmy o te 50 mhz to te kostki z tyłu bedą sie nadal tak samo grzać ? a z przodu mniej i nadal będa artefakty ? Czyli w sumie nie ma sensu zakładać 4 radiatorki tylko na przód ? bo te z tyłu będą sie grzać tak samo, jak przed założeniem ? Sorry jezeli napisałem troche niezrozumiale :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jak podkrecasz pamieci karty to radiatorki zakladasz na wszystkie bo kazda z nich podkrecasz i kazda z nich sie grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlokos Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a ja mam takie pytanie: czy radiatory mozna nakleic na dwa sposoby? - od gory laminatu lub od dolu? Chodzi o to, ze mam chlodzenie na moim R9800 pro Silencera rev 3 i boje sie ze na jedna z kostek nie da sie nakleic radiatora bo sie nie zmiesci pod silencerem :( W takim razie czy mozna nakleic je od gory i efekt bedzie taki sam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 mlokos to nie jest jednak kostka obustronna to są dwie kostki, czyli tak jak napisał kolega DEFENCE radiatorki zakładać na wszystkie przy okazji mój 500 post :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jezeli kostki nie mieszczą ci się pod Silencerem to po prostu zeszlifuj je drobnym papierem ściernym! Tylko pamiętaj aby nie szlifować od strony kleju termoprzewodzącego! Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Każde radiatorki miesza sie pod Silencerem nawet te duże Reolteca sam sprawdzałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...