Gość artur.c Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ja tam mam swoją teroię na to że dyski SATA są w testach dosłwonie minimalnie szybsze... bo jak juz nie jeden z was napisal sa glosniejsze, jaki z tego wniosek? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 inf3ction moze i masz racje.Kumpel ma 80 samsunga Sata ja mam ATA i w testach hd tacha Sata gorzej wypadło. Np. obciąznie procesora 35% i wolniejszy odczyt o 10 mb.Może nowsze stery pomoga ale pierwsze wrazenie nie było zachęcajace. I jeszcze jedno z dyskiem sata pojdziesz do tych co maja kontroler sata a większość ludzi narazie ma klasyczne ATA które jeszcze ostatniego słowa nie powiedziało. Sata to marketing tak samo jak AGP X8 Musi jeszcze dużo czasu uplynać by SATA stało się prawdziwym sata dorównujacym SCSI :) ale co do szybszego sata niż ata to bym sie spierał. Minimalnie szybsze to znaczy ile ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 naprawde de seagaty są takei kaszaniaste...? Ja słyszałem o nich dużo dobrych opinii. Prosze o opinie na ich temat! Myśle nad Seagate Barracuda 7200.7 SATA 8MBcache... 1108577[/snapback] Ja tam mam 2 seagety 7200.7 8MB ATA , WD80 2MB i mialem Samsunga SP... I co? I to, ze Samsung padl, WD80 zachowuje sie tak (znaczy wydaje z siebie takie dzwieki) jakby mial pasc a barracudy sie trzyamaja i jestem zadowolony. Mam 2 bo miesiac temu kupilem drugiego. Nie zaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...