Skolim Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam! No i stało sie mój dysk chyba umiera :( Objawy: Po poprawnym zamknieciu systemu potrafi wlaczyc sie scandisk i wykazac naprawde sporo uszkodzonych plików na partycji systemowej (dobija mnie juz dogrywanie uszkodzonych dll bo windzie znów czegos brakuje). Na partycji systemowej jest NTFS i ona sie najbardziej sypie. Pozostale 2 partycje to FAT one sie chyba tak nie sypią, choc zauwazylem "pucinane" mp3 które wcześniej były OK. Najgorsze, ze dysk przechodzi scandisk z testowaniem powierzchni bezblednie. Testowalem tez innym programem (nawa mi wyleciała) i też bez błedów. Uszkodzony RAM, zasilacz i inne takie wykluczam. Zostaje tylko dysk, myslałem jeszcze że moze coś z winda i zamykaniem systemu ale reinastal (po formacie) i kombinowanie przy ustaieniach zamykania windy nic nie dały :( Pytanie jest takie jak ja do cholery mam udowodnić w serwisie ze dysk się sypie? skoro nie moge wskazać uszkodzonych sektorów. Przecież nie bede czekał aż sie całkiem wyłoży bo zwariuję. Moze jakieś pomysły? Programik testujacy dysk z dobrą dokładnością, albo inne rady? No jak ktoś ma jakies sugestie co moze byc nie tak to też chetnie wysłucham :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Punkt pierwszy 1. sprawdz temp pracy, moze mu zacieplo? W stresie pownino byc nei wiecej niz 40 st. 2.Polecam Ultimate Boot CD, na pewno bedzie tam cos do twojego dysku.Mozesz tez wyskoczyc na strone producenta hdd i zassac jakis soft,wiem ze do Seagate ma cos takeigo. 3. Mialem podbnie jak ty. Pomogło nie pamietam co ale jest ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 uszkodzona taśma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 uszkodzona taśma?Albo dysk pracuje jako Slave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dobrze by bylo jakbys tez przelecial dysk hddregeneratorem. moze miec on bad bloki ktorych skandisk nie wylapuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 No i pełne skany powierzchni zrobione, uzyłem między innymi narzedzia ze stronek Western Digital, odpalanych z dyskietki startowej. Kompletnie nic nie wykryły :( Tasmy sprawdzone, dysk ma nawiew powietrza z poza obudowy wiec ciepło mu nie jest napewno. Podejżewam, że problem jest związany z praca dysku tuż przed odłaczeniem zasilania. Bo uszkodzenia pojawiaja sie zawsze po restarcie komputera. Jak już pracuje to zwiechy i utrata danych się nie zdażają. No nic, ogranizuje sobie tymczasowy dysk, robię backup i niosę to ustrojstwo na gwarancję niech się oni martwią. Choc nie wiem zabardzo co im powiedzieć przy oddawaniu, powinni uwieżyć na słowo bo dowodów nie mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...