Skocz do zawartości
piotrek223

NEC FE791 SB czy CTX Futura PR-711FL 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniam sprzet i nie moge zdecydowac sie który monitor wybrac z w/w...ctx jest na trinitronie a nec na diamondtronie .. i co wybrac roznica w cenie wynosci ponad 140 zł na korzysc NEC'a i chcialem zapytac czy doplacic i brac ctx (jak tak to dlaczego ) czy tez neca ? Zastosowanie domowe , filmy , internet , gry bez profesjonalnej grafiki...

Dziekuje za sugestie

Pozdrawiam

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zdecydowalem sie na CTX'a; porownywalem kilka modeli NEC'a z CTX-em i jakosc obrazu na CTX-ie byla najlepsza choc nie wiem jak jest akurat z tym modelem NEC'a. Pozatym wqrzalo mnie menu w NEC-u. Najlepiej jak odpalisz kilka monitorow w sklepie i sam porownasz (po "wygrzaniu" ok 30 min).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zdecydowalem sie na CTX'a; porownywalem kilka modeli NEC'a z CTX-em  i jakosc obrazu na CTX-ie byla najlepsza choc nie wiem jak jest akurat z tym modelem NEC'a. Pozatym wqrzalo mnie menu w NEC-u. Najlepiej jak odpalisz kilka monitorow w sklepie i sam porownasz (po "wygrzaniu" ok 30 min).

ale jest jeden zasadniczy problem

jeszcze nie byłem w sklepie w którym byłoby jednoczesnie choc 3 z 10 interesujących mnie modeli

wiec ten wariant raczej odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniam sprzet i nie moge zdecydowac sie który monitor wybrac z w/w...ctx jest na trinitronie a nec na diamondtronie .. i co wybrac roznica w cenie wynosci ponad 140 zł na korzysc NEC'a i chcialem zapytac czy doplacic i brac ctx (jak tak to dlaczego ) czy tez neca ? Zastosowanie domowe , filmy , internet , gry bez profesjonalnej grafiki...

Dziekuje za sugestie

Pozdrawiam

Piotrek

Ja też myślę o tym Nec`u - to absolutna nowość,poprawiona wersja 750+, kineskop Super Bright; odświeżanie przy 1024 do 119 MHz. Ja w to chyba wchodzę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...