ufo_the_best Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Czy HDD i CD-rom moze dzialac normalnie postawiony na boku, czy nie ulegnie uszkodzeniu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Nie może. Skraca to drastycznie żywotność sprzętu. Albo inaczej: Może, ale długo to nie potrwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jak kolega wyzej napisal.... dysk twardy nie moze..... a napedy cdrom sa takze takie ktore sie stawia bokiem... ale nie wiem w jakich cenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 stanowczo odradzam pracę hd'ka w takim położeniu. w moim przypadku taka zabawa bardzo krótko trwała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo_the_best Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Tak tez myslalem. Chciale sobie zbudowac mala obudowe z plexy i chodzilo mi o to zeby obudowa byl jak najciensza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo_the_best Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 A czy zasilacz moze pracowac na boku :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 :-) nom :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasK Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 śmiem się niezgodzić z twierdzeniem, że d. twardy nie może pracować na boku - ostantio widziałem markowy komputer Compaq i właśnie w nim dysk był pionowo - nie wydaje mi się, aby ONI się mylili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo_the_best Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Widocznie to byl jakis specjalny HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 taaa... specjalny ;) Mount the drive in either the horizontal or vertical position depending on your case orientation. ja widać seagate nie robi z tego problemu. The drive can be mounted in a standard 3.5" device bay. The drive can be mounted sideways, on end, or even upside down as long as the mounting screws are used properly. Use either the four bottom screws or four of the side mounting screws to support the drive. This will prevent vibration and provide additional electrical grounding. no proszę, wdc pozwala nawet do góry nogami ;) niech ktoś sprawdzi co wymyślił samsung, może rzucać można ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ja tazke spotkalem sie ze w normalnym komputerze optimusa dysk byl zamontowany pionowo w obudowie. byl to zwykly seagate u10 bodajze... napedy optyczne takze moga byc montowane pionowo lub poziomo nawet pisze to w instrukcji montazu np. mojego lg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Napedy mogą pracować w pionie lub do góry nogami. Ważne jest tylko to by pracowały cały czas w tej samej pozycji i aby nie narażać ich zbytnio na wibracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo_the_best Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam nadzieje ze mojemu sprzetowi nic sie nie stanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...