Skocz do zawartości
Tirexrex

Problem z procesorem albo płytą główną

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wcześniej procesor AMD Duron 1400 mhz , po czasie płytę główną K7S5A, pamięć sdram 256 mb , zmontowałem wydawało mi się dobry zestawik a tu problem !!! Nie mogę zainstalować win XP , natomiast win ME zainstalowałem normalnie i komputer hula prawidłowo, czasami tylko podczas oglądania jakiegoś filmiku w allplayerze spowalnia się obraz ale nie we wszystkich filmach. Co jest grane ??????????? HELP !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko by bylo ok gdybys jeszcze napisal co to znaczy nie moge zainstalowac XP?

wiesza sie, pojawia sie blue screen resetuje sie komp, w jakim momencie sie to dzieje.

Napisz nam cos wiecej bo jak mamy ci pomoc.

Glowna przyczyna problemow podczas instalacji xp sa zbyt wygorowane timingi na pamieciach albo uszkodzona pamiec.

Przywroc w biosie domysle ustawienia i sproboj zainstalowac xp'ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czasami tylko podczas oglądania jakiegoś filmiku w allplayerze spowalnia się obraz ale nie we wszystkich filmach.

Jaka masz katre dzwiekowa? Cos z Creative?

Jak juz to chodzi bardziej o karte graficzna a nie dzwiękową :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dźwiękowa zintegrowana. Procek Duron 1300mhz na tej samej płycie działa bez zarzutu mozna zainstalować win XP. Karta garficzna Geforce 2 64 mb. Wszystko było testowane na drugim kompie.

Instalator win XP kopiuje pliki na dysk, potem n ormalna procedura , ale po ok. 50 % postępu instalaci komunikat na niebieskim tle w nie zrozumiałym interfejsie........ nic nie kapuje.

Win ME pracuje normalnie bez żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mialem taki problem z ECSem brata - tyle ze nie moglem zadnego OSa wrzucic, a jak juz sie udalo, to dzialal gora 10 minut

Nie pamietam dobrze, co pomoglo, ale chyba przelozenie pamieci do innego slota...

Reset ustawien juz ktos polecil wiec dodam:

- przerzucenie ramu do innego slota

- sprawdzenie kabla zasilacz->plyta

- przerzucenie sieciowki, dzwiekowki do innego slotu

- sprawdzenie zworki na dysku i tasm (czy wszstko jest podlaczone jak nalezy)

- sprobuj tez starowac bez sieciowki - tak problem tez mialem, ze po podlaczeniu sieciowki system zdychal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi