Skocz do zawartości
wierciak

Mam od 2 tyg. straszliwy problem z nowo zakupionym kompem...

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa tygodnie temu koleżanka zakupiła nowy sprzęt, oto on:

procek AMD SEMPRON 2600+ Socet A OEM

płyta ASRock K7VT6 - KT600, LAN, SATA

pamięć 400 - 256 MB KINGMAX

dysk WD 80GB - 7200 8MB Cache (JB)

karta graficzna SAPPHIRE Radeon 9550 128MB [128bit] TV

karta muzyczna zintegrowana AC97 Stereo

nagrywarka LG GCE-8523 - 52x 32x 52x

wentylator Cooler Master CP5-8JD1F/ 3200+, Silent, Miedź

sieciówka zintegrowana Realtek 10/100 Mb/s

Problem zaczął się od wgrania systemu WIN XP innych nie próbowałem.Kiedy po wielu próbach mi się udało, bo wtrakcie instalacji pojawiał się niebieski ekran i coś o zrzucaniu pamięci fizycznej.Po wgraniu wszystko działało.Następny problem jaki sie pojawił po jakims czasie to po komendzie Uruchom ponownie komp nie chciał się uruchomić, tylko z głośnika na płycie leciał dźwięk: piiiiiii piiiiii.Aby uruchomić trzeba było go zamykać poprzez wyłączenie zasilania przyciskiem Power.Restart nic nie pomagał.Kiedy z kolei juz dało się go odpalić znowu przez jakiś czas coś działało aż w końcu komp sam się restartuje i ponownie uruchamia normalnie lub pojawia się okno z wyborem jak ma zostać uruchomiony: awaryjnie itp.

Przekładałem dysk do innego kompa i działał, wkładałem do tego nieszczęśnika pamięć z innego kompa i dalej było to samo.

Nie wiem co mam dalej robić.Może coś z biosem? POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poodłączaj wszystko co nie jest potrzebne do rozruchu. Zostaw tylko twardego, kostkę ramu i grafę. Jeśli dalej nie odpali, albo będzie miał problemy to obstawiam pamięć lub... źle założony radiator na procu! Czy przypadkiem nie przegrzewa Ci się maszyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiec lub zle zalozony radiator. Jesli komp byl zakupiony w calosci to oczywiscie do serwisu. Jesli byl skladany to zdejmnij radiator i jeszcze raz go zaloz i naloz paste na rdzen (cienka warstwa) jesli jej nie ma.

Proponuje abys zalatwij od kogos zasilacz i sprawdzil na nim , bo moze to on byc rowniez przyczyna.

Zycze powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi