CrazyJohn Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Heyka tak sie zastanawiam po co ta opcja -> AGP Voltage... skoro, z tego co wygooglowalem, nie wplywa ona ani na VCore ani na VMem, chociaz niektorzy utrzymuja, ze o pare MHz im sie potencjal do o/c podniosl po zwiekszeniu AGP V... jak to jest :?: i do czego ta opcja :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 wg mnie poprawia stabilnosc podkręconej karty ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 heh tyle to sobie sam wyspiewalem ;] dokladniej prosze :) z 2 str to moj z podpisu z core na 400MHz zyje i 3ma sie dobrze, wiec nei qmam tak do konca ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 W abitach IC7-G rzekomo poprawia stabilność i zwiększa szansę na uzyskanie wyższego fsb, u mnie to sie nie sprawdza..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 heh tyle to sobie sam wyspiewalem ;] dokladniej prosze :) z 2 str to moj z podpisu z core na 400MHz zyje i 3ma sie dobrze, wiec nei qmam tak do konca ;P a więc;] często podkręcając karte i grając w 3dmarka uświadczysz zwiech spowodowanej przekręceniem gpu. u mnie podniesienie napięcia powodowało zanik tych zwieszek. i moja 4ti dzięki temu potrafi chodzić stabilnie na 315mhz na rdzeniu, gdzie na standart V chodzi tlyko na 305 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 a jaka istnieje mozliwosc shajcowania sprzetu przez przewoltowanie?? bo pewnien koles mi raz powiedzial ze przewoltowanie tej czestotliwosci moze usmiercic cale MOBO i nawet pociagnac za soba troche peryferii nie bardzo mi sie w to chce wierzyc bo by chyba nie robili tak niebezpiecznej opcji, co mi mozecie o tym powiedziec na z doswiadczenia podnosilem z 1,5 na 1,8 i nic sie nie dzialo ale na codzien uzywam 1,5 chodz z kartami nVidii uzywalem 1,7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jak ja u siebie podniosłem na Radku 9600Pro Herculesa To mi pojawiły sie artefakty tak ze podnoszac napiecie AGP zarznołem moje pamiątki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Tak wiec niech podnoszą to tylko desperaci i ludzie z gwarancją :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 -> Leborg a jakie masz teraz :?: ja mam 400 stabilne na core, i bez artefaktow, tzn tak mi pokazuje ATITool, przy wyzszych melduje, ze sa juz artefakty (1px) tak wiec sadze, ze do granicy tej karty jeszcze troche jest, stad moje pytanie po co taka opcja... no ale sprobuje dac na 1.6 i zobaczyc czy wzrosnie ponad 400MHz albo czy cos w ogole sie stanie, jak rozumiem jak sie nie sprawdzi to nie wiadomo :P tak jak z o/c procka hehe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Zmina napięcia szyny AGP nie ma nic wspólnego z napięciem rdzenia karty, napięcie dla rdzenia i tak zostanie ograniczone przez kontroler napięcia zanim dojdzie do rdzenia. Podnoszenie napięcia szyny AGP ma sens tylko wtedy gdy podnosi się taktowanie tej szyny np. zmienia się z 66MHz na 80MHz. Zmiana szyny AGP z 66MHz na 88MHz dała mi +15pkt w 3Dmark03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no i dokladnie tak ja sobie myslalem... a czy przy 88MHz rto nie jest juz niebezpiecznie dla AGP? :> :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no i dokladnie tak ja sobie myslalem... a czy przy 88MHz rto nie jest juz niebezpiecznie dla AGP? :> :) :twisted: Niby jest ale jak się walczy o każdego 3DMark'a to czasami trzeba ryzykować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hehe, no ale nie odbiegajmy od tematu :P reasumujac: poprawia stabilnosc po o/c i ... podwyzsza o pare MHz mozliwosci o/c... zaloze radiatorki na pamiec to zobacze sam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Ja wyciągnąłem więcej na pamięciach grafiki..jakieś 10MHz po podniesieniu napięcia na AGP do 1.7V. Co ciekawe, jak ustawię na płycie high performance automatyczne podnosi się również napięcie na AGP: z 1.5 do 1.7V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hmm pamieci mowisz? ... czyli cos to musi dawac... moze daje mniejsze wahania w napiesiu na V core i V mem... taka moja hipoteza... moze o jakeis 0,001 wieksze V... heh no nie wiem :) gdybam sobie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 U mnie zwiększenie powyżej 1.6 powoduje artefakty :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 uu.. czyli cos sie nie zgadza z wypowiedziami kolegow ;] zobaczymy, zobaczymy... jak tylko znajde chwile to zobacze u mnie jak to wyglada... thx all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...