Skocz do zawartości
d3f

1 GB ram

Rekomendowane odpowiedzi

mam 2x256 HYNIXY D43 400 i chce dokupic 512 da rade to odpalic wszystko razem na epox8rda rev1,1 ??

Oficjalnie jest powiedziane że chipset obsługuje tylko dwie kości PC3200

w praktyce to wygląda tak, że często chodzi, ale nie tak fajnie jak by się tego chciało. AMD to najwyżej 2 kości

Jeśłi nie kręcisz tego ostro to powinno biegać bez najmniejszego problemu, nie wiem tylko jak Epox sie zachowa bo na Abicie widziałem juz takie składanki 2x256 + 512 i wszystko było git.

Spróbować warto, jesli nie będzie działaś to zamień 2x256 na jedna512 i już

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 2x256 HYNIXY D43 400 i chce dokupic 512 da rade to odpalic wszystko razem na epox8rda rev1,1 ??

Oficjalnie jest powiedziane że chipset obsługuje tylko dwie kości PC3200

w praktyce to wygląda tak, że często chodzi, ale nie tak fajnie jak by się tego chciało. AMD to najwyżej 2 kości

Jeśłi nie kręcisz tego ostro to powinno biegać bez najmniejszego problemu, nie wiem tylko jak Epox sie zachowa bo na Abicie widziałem juz takie składanki 2x256 + 512 i wszystko było git.

Spróbować warto, jesli nie będzie działaś to zamień 2x256 na jedna512 i już

Dokladnie, często się zdarza, że jednak działa, ale raczej nie polecam tego dla super stabilności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi