dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ..co wybrac? jakie sa plusy i minusy kazdego z rozwiazan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 zdecydowanie na via ale poszukaj bo zaraz jacys starsi userzy bedą sie wkurzać żebyś poszukał :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ..co wybrac? jakie sa plusy i minusy kazdego z rozwiazan?jedyny minus K7VTA3 to brak zmian mnożnika, ale to można zrobić na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Zdecydowanie K7vta3 plyta naprawde fajna - tak jak poprzednik brak mozliwosci zmiany mnoznika i brak, niedzialajaca zmiana fsb dla magistrali 100-120. Chociaz mam k7s6a i nie nazekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 zdecydowanie na via ale poszukaj bo zaraz jacys starsi userzy bedą sie wkurzać żebyś poszukał :roll: ..szukalem. ale z tego co znalazlem ciezko wysnuc jakies porownanie. a plyty sa w podobnej cenie i w benchmarkach K7S5A wypadal porownywalnie (jesli chodzi o wydajnosc) z K7VTA3 wiec przypuszczam ze K7S6A wypadnie podobnie a ma w zasadzie wszystkie opcje ktorych zabraklo jej poprzedniczce. swoja droga mowisz VIA lepsza ..ale moze zdradzisz dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Zdecydowanie K7vta3 plyta naprawde fajna - tak jak poprzednik brak mozliwosci zmiany mnoznika i brak, niedzialajaca zmiana fsb dla magistrali 100-120. Chociaz mam k7s6a i nie nazekam :) ..to napisz co konkretnie zyskasz jak zmienisz K7S6A na K7VTA3! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 zyskalbym ata133, trocha lepsza wydajnosc, i mozliwosc dzialania pamieci w trybie asynchronicznym czyli np. 133/166 :) bo w sisie zamiast przyspieszac zwalniaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ..tyle wygrzebalem (http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/przeglad_plyt_ECS/przeglad_plyt_ECS-3.html) ale to jest zestawienie z K7S5A wiec domyslam sie ze K7S6A nadgania drobne roznice. nie jestem jednak pewien dlatego pytam co zyskam biorac jedna a co druga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ja bym polecał k7vta3 bo jeszcze nie miałem z nimi problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 pelny opis po angielsku k7s6a http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/...s6a/k7s6ap1.htm k7s6a ma troche wiecej zmian fsb w biosie od 100 do 166 np ma 137, 140, 143,147,150. Ale za to k7vta3 jest nowsza konstrukcja i wedlog mnie bardziej rozwojowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ja bym polecał k7vta3 bo jeszcze nie miałem z nimi problemów a z k7s6a miales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 pelny opis po angielsku k7s6a http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/...s6a/k7s6ap1.htm k7s6a ma troche wiecej zmian fsb w biosie od 100 do 166 np ma 137, 140, 143,147,150. Ale za to k7vta3 jest nowsza konstrukcja i wedlog mnie bardziej rozwojowa ..no ATA 133 do mnie przemawia ale moze cos jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 pelny opis po angielsku k7s6a http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/...s6a/k7s6ap1.htm k7s6a ma troche wiecej zmian fsb w biosie od 100 do 166 np ma 137, 140, 143,147,150. Ale za to k7vta3 jest nowsza konstrukcja i wedlog mnie bardziej rozwojowa ..no ATA 133 do mnie przemawia ale moze cos jeszcze?ja polecam K7S6A bo mam zle wspomnienia po KT133A i KT266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 K7VTA3 jest lepsze( gdyby jeszcze miało trochę więcej opcji w biosie :cry: ). W każdym razie ja nie żałuję zakupu i nie zamieniłbym jej na K7S6A. Via jest szybsza - a mnożnik można zmienić na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 K7VTA3 jest lepsze( gdyby jeszcze miało trochę więcej opcji w biosie :cry: ). W każdym razie ja nie żałuję zakupu i nie zamieniłbym jej na K7S6A. Via jest szybsza - a mnożnik można zmienić na procu. opcje w biosie dojdoł w raz z nowszym biosem zobaczycie ecs -best hehe a teraz na serio ja miałem jednoł i 2 płyte tz k7s6a wymieniłem na k7vta3 i w sumie tez nie załuje płytka chodzi stabilnie zdnych bloków czy zwisów w sumie na s6a tez tak było ale sis to jest chipset ostatnio dla intela a via dla amd i niech tak zostanie w sumie via kt333 to w sumie nowosc i sprawuje sie niezle a niedziłajaca fsb w biosie da sie łatwo obesc wystarczy cpucool chociaz wolałem jak bios mi krecił procka a o zmiania mnoznika to na jednej i 2 płycie mozesz zapomniec bo jaki procek teraz nie jest zabezpieczony ?? a jesli bedziesz chciał odbezpieczyc to i tak stracisz gwarancje a jak juz ja stracisz to czemu nei ustawic sobei na procku mnoznika i nikomu w ten sposób nie jest potrzebne na płycie zmiana mnoznika pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...