elephant Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Witam :) Post jakich jest tysiace zapewne, jednakze mimo ilosci przeczytanych artykulow nadal brak odpowiedzi... Kupuje plyte glowna na VIA KT880... pytanie: ASUS czy Gigabyte ? Teoretycznie obie marki dobre i zekomo z obiema jakies problemy bo to ASUS juz nie ten sam, a Gigabyte ma swoje problemy... Komp ma byc stabilny i nigdy nie bedzie nic podkrecone, a osadzony bedzie na nim 2500+, r9600XT i 512 ramu. Dziekuje za wszelkie sugestie na temat w/w plyt, zwlaszcza od posiadaczy. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Z tych dwóch brałbym tylko ASUSa. Do Gigabyte nie jestem siakoś przekonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 jak wyzej z tych dwoch tylko asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 miałem tego Asusa. bawilem się nim przez 3 dni. moim zdaniem plyta jest beznadziejna. ma skopany bios, gubiła mi ustawienia w biosie. nie chciala chodzi na fsb 200. plyte wymieniłem po 3 dniach. ostatnio mój kumpel się na nia uparł, i teraz ma jakieś problemy z zawiechami kompa. ja bym brał tego Gigabyte... ale to jest moje zdanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Witam ponownie :) No jak sie spodziewalem opinie rozne mimo nawet nieznacznej ich ilosci... Dziekuje serdecznie za nie :) i czekam dalej :) Mam nadzieje, ze jeszcze ktos cos napisze, w jednym z postow przed chwila przeczytalem o problemach z AGP 8X na Asusie - co zreszta rowniez w opisach z komputronika bylo poruszone :? hmmm... Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 O Asusach się nie wypowiadam - dawno nikomu nie składałem kompa na Asusie. Natomiast jakieś pół roku temu (jak tylko wyszedł KT880) złożyłem znajomemu sprzęt na Gigabyte z KT880 i Radkiem 9600, 2x256MB w dualu (już nie pamiętam, jakiej firmy kości). Jak do tej pory wszystko działa (gdyby nie działało, to zaraz by przybiegł). Z tym, że sprzęt niepodkręcany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Problemy z agp x8 występują w wielu różnych konfiguracjach, a spadek wydajności po przestawieniu na tryb x4 jest ledwo widoczny. Asus jest w miarę w porządku. Największa wada to dziwnie małe odczyty z pamięci, które mają wpływ na wydajność. Zalet jest trochę - dobry dźwięk, sata, gigabit lan, pasywne chłodzenie na nb, automatyczne, bądź ręczne sterowanie wentylatorami, złącze do wi-fi, zablokowane dzielniki pci/agp. Co do stabilności, to raczej nie mam zastrzeżeń. Czasem tylko wyskakuje jakiś błąd explorera, ale to raczej dlatego, że mam podkręcone pamięci. Dopiero jak zmienię ram, będę mógł coś więcej powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Witam :) Dziekuje wszystkim za pomoc, wybor padl jednak na Gigabyte GA-7VT880 :) Po testach moge przekazac jak plyta sie sprawuje. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...