Skocz do zawartości
hombre

płyta główna dla PIV 3.0 800 Prescott HT s478

Rekomendowane odpowiedzi

Doswiadczenie sprzedawcy ma tu malo do powiedzenia, gdybys pracowal na servisie to bys wiedzial ile sprzetu wraca i o problemach asusa z PAMIECIAMI.

DJ  powiedz mi gdzie pracowales ze tyle sprzedawales Abitów ?

Pracowałem w PC Projekcie (www.pcprojekt.pl). tyle, że ja będąc tam sprzedawcą, administrowałem stronę intrnetową (to co widzicie to oprócz silnika moje dzieło, lepsze lub gorsze) no i zajmowałem się serwisem, czasami sklądałem kompy - jedyne czego nie robiłem to nie chodziłem po obiad szefostwu :)

to nie jest skle taki jak komputeronik czy proline, gdzie jest iluś tam handlowców, iluś tam serwisantów i iluś tam jakiś tam (sorry za wyrażenie, nie chcę nikogo obrażać). Nas było (nadal jest, ale kto inny jest za mnie) 4 osoby, które za.. od rana do nocy (a ja też w nocy). Jak kleint przychodził z serwisem (nie działała mu plyta czy cały komputer) to w większości ja się tym zajmowałem. A jesli nie ja to i tak wiedziałem co się dzieje w sensie, żę i tak byłęm informowany.

A abitów sprzedawaliśmy bardzo dużo. U nas (ich) 10 abitów na pół dnia to jest taki standard. Do samych zestawów (od 10 wzwyż) schodza abity, a polowa zestawów to abity :)

My mielismy takid ziwny sklep, do czasu GF 6x00 sprzedaż ATI u nas wynosiła 97%, Abita 60%, dyski Hitachi sprzedawaly sie tylko u nas i takie rzeczy.

Ale było fajnei, generalnie dorbze wspominam większość rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze Djowi pewnie ciezko i niezrecznie mowic gdzie, odpowiem ja.

PCProjekt - kraków. Wiecej nie powiem coby reklamy nie bylo.

NIe wierze w te 20szt dziennie.

Wiesz... :)

Z reguły dostawy Abita przyjeżdzały do nas coś w tyms tylu:

2 paczki (1 paczka to 10 płyt) Abitów NF7

1 Paczka Abitów NF7-S

1 Paczka Abitów NF7-SL

1 Paczka AN7

1 Paczka IS7-E

1 Paczka mieszanych (AI7, IC7 i inne)

I jak przyjechały tak kolo powiedzmy 13, to do 18 nie było już ponad połowy samych NF7. Mówię samych NF7, nie liczę ile zeszło NF7-SL czy IS7-E, czy innych

Jak się ma ceny to tak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge potwierdzic. Stojac tam pol godziny bylem swiadkiem sprzedarzy 3 kompow. Plus ja bralem abita. Przychodzilem w jeden dzien masa pudel z plytami etc... przychodzilem za dwa dni malo co bylo. Maja tam przerob... A to dlatego, ze np hynixow w krakowie nie uswiadczysz w zasadzie, same kingstony i twin mosy, a w pcp sa. Ogolnie maja zapierdziel jak cholera, ale klient jest w sumie zadowolony. Nie jest to tuzinkowy sklep... powiedzmyu jest to sklep atrakcyjny cenowo i mozna poiwedziec ze nie dla zwyklego uzytkownika kompa co wie tylko jak go wlaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus jak w podpisie zero problemów, dzisiaj wymieniłem procesor na 3.0E i idzie jak w podpisie, więcej mi nie potrzeba.

wszystko pieknie ladnie ,ale za taka kase kupi juz cos na i875P

Tak teraz kupi ale ponad rok temu to by nie kupił ,teraz sobie testuje i jeszcze nic się nie zawiesiło płyta super ale nie wiem jak te Asusy P4P800-E .Na płycie mam Avera, SBLive2,dodatkowy port drukarki,kontroler SATA a grafika jak w podpisie. Asus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej zapomnieliscie jeszcze o AI7 Guru !! Cena przyzwoita 430 a i jakosc godna uwagi i do tego pełno bajerów ktorych nie ma ani IS7 ani IC7 !!:twisted:  Wlasnie zamierzam ja sobie zapodac !! :D :twisted:

O jakich bajerach mowisz - uGuru? - toz to smiech na sali :lol:

Nie mowie, ze ta mobo jest zla ale nie wyroznia sie niczym szczegolnym na tle IC7/IC7-G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam to co mam. Abit VT7 na VIA PT 880 z dual, tanio a dużo możliwości ~ 260 zł

To żeś powiedzial. Jesli mam pieniądze na mercedesa to po co mam kupowac poloneza? po to, żeby mieć dwa polonezy?

zgadzam się

Przecież Twoja płyta ma tragiczną wydajność pamięci oraz kontrolera dysków. Nie mówiąc o stabilności.

aleś uwalił :o większej zbdety nie czytałem o_O posiadam taką płytę i jest ona tak samo wydajna jak i865pe więc nie mów takich rzeczy, że ma tragiczną wydajność pamięci czy kontrolera dysków czy cokolwiek O_O a co do stabilności, też nie można się doczepić, komp chodził tydzień przy stress, idle, pracy w windzie, graniu itd itp i nawet nie zajęczał... więc proszę nie mów czegoś o czym nie wiesz, dzięki ( btw mam podpięte dwa dyski, CD-ROM i nagrywarkę ) o_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bomarek mam do ciebie pytanie....

Ile dni zamierzasz pracowan na tych 3,75GHz, czy moze to tylko tak "na chwilę"?

Zawsze jak ktoś tak dużo podkręca to się zastanawiam czy to tylko tak na chwilę czy pracuje na tych ustawieniach dzień i noc i jest ok przez np 3 miesiące.....

Bo jak tylko na chwile to nie ma się czym podniecać....

Np jak ktoś liczy seti i przetaktuje na 3.75 i lata mu 24/h na dobe przez miesiąc to jest ok.... chylę czoła za stabilność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wszystkie podpowiedzi w tym jak i w innych tematach, jutro ( nastąpiło opuźnienie spowodowanje brakiem ostatecznej decyzji a potem niedostępnością ) wreszcie dostanęw swoje łapki PIV 3.0 800 s478 , Asusa P4P800 -E Deluxe i 2*256 Kingston PC3200 400 MHz non ECC 3-3-3, już się nie mogę doczekać , Pozdro 4@ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi