Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

poczytaj troche postow na ten temat na forum...

TFT wyraziostosc... owszem :) ale odwzorowanie kolorow tragedia...

niestabilnosc obrazu

kontrastowaco padnie ci w trakcie pracy na monitorze po jakims czasie...

po odpoczynku znow bedzie ok..

do pracy np w grafice (jestem grafikiem juz doswiadczonym) sie kapletnie nie nadaje... oklamuje w kolorach.. plamka jest wielka... zle odswierza... przy przesowaniu ekranu np literki traca swoj ksztalt, grubosc po czym przy stop znow wracaja do normy...

po jakims czasie bedzie ci na ciemnych powierzchniach nierowno swiecil... czarne plamy itd... i jeszcze milion innych wad...

tak to jest jak wypuszcza sie produkt niedopracowany...

apropos laptopow .. mam w laptopie TFT 15,1 + SGA chyba najlepszy z mozliwych ekranow i takze przeklamuje... jest on juz ladnie utwardzony i elektronika lezy w kompie co nie podgrzewa matrycy ale to i tak dalej material nie do pracy....

w sumie laptopowe ciut inaczej sie zachowuja niz standardowe LCD na biorku...

nie wiem jak tam moja gramatyka ale pisze pod wplywem emocji :)))))))))))))))))))))))))

pozbylem sie po 14 miesiacach swojego sony (byl do niedawna najlepszym w swojej klasie monitorem tft) oddano mi kase i ngdy nie poworce do tego szajsu... Nawet to ze niby byl da best wg gazet nie uczynilo go nawet srednim w oczach uzytkownikow...

to nie tylko moja opinia... zastanow sie lepiej i uwierz w to co inni mowia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]poczytaj troche postow na ten temat na forum...

TFT wyraziostosc... owszem :) ale odwzorowanie kolorow tragedia...

niestabilnosc obrazu

kontrastowaco padnie ci w trakcie pracy na monitorze po jakims czasie... 

po odpoczynku znow bedzie ok..

do pracy np  w grafice (jestem grafikiem juz doswiadczonym) sie kapletnie nie nadaje... oklamuje w kolorach.. plamka jest wielka... zle odswierza... przy przesowaniu ekranu np literki traca swoj ksztalt, grubosc po czym przy stop znow wracaja do normy...

po jakims czasie bedzie ci na ciemnych powierzchniach nierowno swiecil... czarne plamy itd... i jeszcze milion innych wad...

tak to jest jak wypuszcza sie produkt niedopracowany...

apropos laptopow .. mam w laptopie TFT 15,1 + SGA chyba najlepszy z mozliwych ekranow i takze przeklamuje... jest on juz ladnie utwardzony i elektronika lezy w kompie co nie podgrzewa matrycy ale to i tak dalej material nie do pracy.... 

w sumie laptopowe ciut inaczej sie zachowuja niz standardowe LCD na biorku... 

nie wiem jak tam moja gramatyka ale pisze pod wplywem emocji :))))))))))))))))))))))))) 

pozbylem sie po 14 miesiacach swojego sony (byl do niedawna najlepszym w swojej klasie monitorem tft) oddano mi kase i ngdy nie poworce do tego szajsu...  Nawet to ze niby byl da best wg gazet nie uczynilo go nawet srednim w oczach uzytkownikow...

to nie tylko moja opinia... zastanow sie lepiej i uwierz w to co inni mowia

no moze masz racje popatrze jeszcze bo 1500-2000zl na ulicy nie lezy szczegolnie dla 15 latka :(. Ale co jak co to tego 42' Neca bodajze TFT to bym bral w ciemno :)))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCD lulezzzz ale nie do zastosowan graficznych:). Za mała skala barwna i za duze nasycenie. A tak mają Grooby wiecej zalet np. nie meczą wzroku. Czytelnosc na nich jest o niebo lepsza. Pobierają mało prądu. Nie psują się !!!! Awaryjnosc LCD jest znikoma. Sam przeszedlem z 19 cali SONY G400 na LCD ze wzdledu na dbałosc o oczy, ale najpierw bardzo dlugo sie rozgladalem zeby ciezko zarobione pieniazki nie wydac zle. I moge powiedziec ze NEC robi zajebiste LCD choc jedne z najdrozszych :( ale jakosc musi kosztowac !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytelnosc na nich jest o niebo lepsza... (cut) ...prądu. Nie psują się !!!! Awaryjnosc LCD jest znikomaquote]

co do czytelnosci to raczej sie nie zgodze... zrob sobie poziome kreski co 1px :) zobaczysz piekny efekt :)

awatyjnosc ? hymmm

1 gwarancja - wymiana plyty sterujacej

2 gwarancja - naprawa urzadzen wewnetrznych

3 gwarancja - naprawa urzadzen wewnetrznych

4 gwarancja - serwis nie znalazl wady (a monitor ewidentnie sie zrypal :) rotfl)

5 gwarancja - nie doszlo do niej.... pozew sadowy, rzadanie rekojmi i zwrot pieniedzy

na 14 miesiecy uzytkowania 2 miesiace byl na serwisie :) i to nie byl kijowy lcd tylko jeden z najdrozszych w tamtym czasie... W sumie dalej pozostaje ten model powyzej 2500 ... kiedys ponad 3000...

Przypadek?

Nie... na serwis nam wracaja LCD z przeroznymi drobnymi wadami

Szczerze mowiac nie kupil bym lcd gdyby nawet 18' kosztowaly w granicach 1000 zl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]no to mamy - :))

Interloper czyli mowisz ze twoja max sie kijowo sprawuje ?

Postaram sie zatem nowego epoxa z agp x8 sprowadzic lub asusa

JA cię ostrzegam naprawdę z ABITA z tamtych lat nic nie zostało nie kupuj jeśli Ci życie miłe!!!! Jest to najgorsza płyta jaką miałem w życiu żadna jak dotąd nie sprawiła mi tyle problemów mam już 3 płytę i to nie koniec bo ta też jest do [gluteus maximus] teraz walcze ze sklepem żeby sprowadzili mi Rev1.2 bo wymieniać nie mam za bardzo na co NIE POLECAM NIKOMU

A co sie z nia dzieje nie tak ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc może z pozycji grafika komputerowego sprawa wyglada inaczej, ale z pozycji mojej, czyli ludzia uzywającego lcd do internetu i worda, to żaden monitor 17' nie podskoczy. To lcd to samsung 171MP i oprócz uniwersalnego zastosowania oferuje rewelacyjny obraz 2d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do typowej pracy biurowej LCD nadają sie dużo lepiej.

I przy tym pozostane.

Pozdrawiam

A odnośnie awaryjności to miałeś Michał pecha po prostu.

Mi padł 19 cali NEC po 4 dniach :) a jak sie NEC rekalmuje ?? piszą w rekalamach ze ich serwis nie ma co robić :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwazam, ze zeby odczuc 'przesiadke' warto zmieniac na proc co najmniej 2x szybszy! wiec jeszcze bym sie tak nie spieszyl z ta zmiana...

osobiscie mam CII 600 @ 900 i myslalem, czyby nie kupic se jakiego XP 1800 ale teraz ceny sa ch$%# i najbardziej sie oplaca kupic cos porzadnego dopiero w maju/czerwcu (wtedy ceny zawsze sa najkorzystniejsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej sie oplaca kupic cos porzadnego dopiero w maju/czerwcu (wtedy ceny zawsze sa najkorzystniejsze)

tego typu przemyslenia raczej dzialaja jedynie kiedy rynek jest stabilny i nie ma tak czestych zmian jak teraz :) obecnie ceny wyznaczaja nowosci... jedno wchodzi i jest drogie ... ciut starsze tanieje :)

a sens zmiany jest.... nowa technologia 13 mikrona... 2 modele wyzszy i po dokreceniu przyrost mocy :) o sporej roznicy od poprzedniego.. ja nie mysle o niminale 1800ghz ... mysle o wykreceniu o 200Hz a jak sie da wyzej... porownaj roznice w hercach i bedziesz mial odpowiedz dlaczego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...