Skocz do zawartości
Dziobak

Bush or Kerry ?

G. Bush czy J. Kerry?  

1. 1. G. Bush czy J. Kerry?

• George W. Bush
      50
    • John Kerry
      54

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dużo się o tym mówi - dziś wybory w USA. Niektórzy może spytają się co to nas obchodzi, ale ja uważam, że całkiem sporo, w końcu to największe światowe mocarstwo i nasz strategiczny sojusznik.

Kogo Wy byście wybrali? Ja osobiście jestem za bardziej liberalnym Kerrym, który może troszkę uspokoi politykę zagr. USA.....

Różnice w poglądach kandydatów na różne zagadnienia są dość przystępnie opisane na:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...356&wid=6035278

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol - co za rozumowanie niektórych: "Bush mi sie nie podoba, więc zaglosuje na Kerry'ego". Czy Wy oglądaliście jakieś jego wystąpienia w ogóle?? Ten Kerry takie głupoty pi****li, ze sie słuchać nie da. Bush nie jest nieomylny, ale zdecydowanie lepszy od Kerry'ego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bush to cham i prostak, który nie ma pojęcia o współczesnym świecie i z szabelką wyczynia potworne głupoty.

Już w debatach było widać różnicę w zachowaniu. Po Kerrym widać, że jest to spokojny, rozsądny facet, który nikogo nie mami jakimiś chorymi wizjami.

Bush nie zrobił nic z tego co zapowiadał 4 lata temu, a wszystkie dane wskazują na to, że jest to jeden najgorszych prezydentów USA nie tylko dla samych Stanów, ale i dla świata :?

Fuera Bush.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelus --> wez wyrzuc ten obrazek, albo jak juz musisz to daj do niego url-a. Tobie tez moznaby porobic zdejcia i potem pokazywac podobienstwo min do jakiejs lamy czy innego zwierza... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie se na looz dla mnie wybory w stanach to farsa - a kandydaci to na ogol matoly - gdzie liczy sie zeby dobrze wygladac i dobrze gadac a nie zeby miec cos w glowie ...

Dobrym prezydentem byl Clinton bo ten cos jeszcze myslal :)

Bush to polglowek, nie moge na niego patrzec, czlowiek ktory nie mysli racjonalnie i chyba chcial skonczyc to co zaczal ojciec ale cos mu sie nie udalo :)

A Kerry przypomina mi obrazek wuja sama z tym jego przyklejonym usmieszkiem :)

Choc z dwojga zlego glosowal bym na Kerrego ! - niezly slogan :P

Ale nie sluchajcie mnie bo ja wogole nie lubie hameryki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bush (president moron) jest najgorszym prezydentem w dziejach USA i napewno nie zasługuje na kolejną kadencję (już dość zniszczył i zepsuł).

Kerry nie jest taki zły, choć też nie jest rewelacyjny...

Dobrze "wspominam" Clintona ale to se nie vrati ;]

PS. Gdybym miał głosować to wolałbym wybrać nawet Jerego Springera niż Dablju Busza ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę, że teraz pół na pół. Zdania widać są podzielone. Ale i tak największy wgląd w sprawy państwa mają sami Amerykanie my tylko jesteśmy obserwatorami zewnętrznymi i patrzymy na to z trochę innej perpsektywy, że tak się wyrażę :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na żadnego nie odałem głosu w ankiecie bo i tak nie ma że wole jednego czy tam drugiego, dlatego nie moge powiedzieć który wygrał. I też trudno mi określic który bedzie lepszy bo nie żyje w USA nie zmam dokładnie tamtych reali i programów obów. Wiem tylko ze nie będzie dużej róznicy bo ztego co w telewizy nadawaja to jest po równo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi