Domik Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 http://info.onet.pl/1003052,12,item.html widać niemcy zapomnieli kto rozpetał II wojne światową ONI SĄ OFIARAMI :roll: :cry: :evil: :evil: :evil: zapłaćmy im reparacje lepiej wojenne lub niech cały świat przeprosi że sie nie poddał im !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 kpina :lol: :lol: ale taka jest pruska mentalność :lol: :lol: np. Goring był zdziwiony że chcą go aresztować i osądzić. Chciał uczestniczyc w nowym rzadzie po upadku Hitlera i zorganizował nawet konferencję prasową :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Od zawsze bylem i jestem uprzedzony do narodu niemieckiego i chodz myslalem ze jestem tolerancyjny,to jednak nie moge tak o sobie powiedziec. KPINA i BLUZNIERSTWO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Na serio zapomnieli że to ich Hitlerek rozpentał II wojne. Może teraz wszystkie narody Niemców maja po rękach całować. Moim zadniem trza się postawić i przypomnieć im kto tak naprawde był OFIARĄ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 tylko tu nie orazajcie nasego niemca :lol: IMO ostatnio niektorzy niemcy zachowuja sie wlasnie tak jakby wszyscy zapomnnieli o tym kto rozpetał wojne .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hahahahahahha, wolne zarty ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 I co jeszcze? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 To moze i my ich przeprosimy ? Co ? No i oddamy im ich bezprawnie zagarniete terytoria... PS. Do "naszego" Niemca nic nie mam ;] Poza tym troche go znam i wiem, ze nie ma zapedow "grabierzcy" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zapomnieliście, że sporo Niemców nie miało nic przeciwko Polsce i nie paliło im sie do wojny - a na wojnie własnie ci najmniej winni cierpią najbardziej... Nie zrozumcie mnie źle - minęło już trochę czasu od wojny, a Niemcy mają we krwi mocne poglądy nacjonalistyczne, poza tym mają taką pozycję w Europie, że czują się pewni siebie - stąd te problemy, które się ostatnio pojawiają... Inna sprawa to edukacja w szkole - nie wiem jak jest w Niemczech, ale kiedyś widziałem jak zadawali pytania - zdaje się we Francji - o Polskę i 2 wojnę - i jedna babka powiedziała, że to Polacy wybudowali obozy koncentracyjne i dlatego ich nie lubi - pozostawię to bez komentarza... Rozumiem, że mogą mieć pretensje o Drezno, bo wielu niewinnych straciło tam swoich krewnych - ale swoje pretensje kierują w złą stronę - powinni zwracać się do swojego rządu, bo to rząd Niemiec (choć oczywiście nie obecny) jest tak naprawdę winny wszystkich krzywd, które ich spotkały. Poza tym po co to przepraszanie - przecież wiadomo, że nikt nie powie: "I dobrze wam tak" - co to w ogóle daje - rozdrapywanie ran z przeszłości - jak koniecznie chcą sprawę do końca załatwić, to powystawiajmy sobie rachunki za szkody nawzajem i zobaczymy kto na tym gorzej wyjdzie - ale to by było chyba najgorsze rozwiązanie, bo kolejnej wojny chyba nie chcemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Masz troche racji ale czas wystawiania rachunkow mamy juz za soba-wszytko rozegralo sie zaraz po zakonczeniu wojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Lol i tyle, takich glupot to dawno nie widzialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Komentarz: "Powinni przeprosic owszem. Za to,ze nie posiadali jeszcze wtedy broni nuklearnej" Niemca to juz sie w ogole w glowie pieprzy, najpierw chca zeby Polska ich przepraszala teraz Anglia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 moze jeszcze oddajmy sie im pod okupacje zeby spłacić reperacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ja nie jestem uprzedzony do niemców, mieszkałem tam 4 lata, mam tam znajomych i uważam, że nikt nikogo nie powinien przepraszać, co było to było, i nic tego nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Pffff. Wielka mi rzecz. Juz dawno wszyscy powinni niemcow przeprosic ze ich nie zmietli z powierzchni ziemi w czasie wojny, tylko wiedzieli kiedy przestac. Swoja droga- moi dziadkowie pamietaja szkopow, i ruskich, i stwierdzili ze ruscy byli 100 razy gorsi od niemcow. Taki potrafil zastrzelic za byle g...no (nawet za g...no swojego qmpla na ktore nadepnal), kiedy z Niemcami (nawet gestapo) szlo sie dogadac. A przypomnialo mi sie ze mam jeszcze gdzies niemieckie nozyczki z czasow wojny- troche wytarte ale dzialaja :) Po ruskich ostala sie luska z mosiadzu po jakims pocisku - teraz w niej trzymam srubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 wy chyba nie rozumiecie o co w tamtym artykule chodzilo, nie wspomne juz o tym ze nie wiecie o co chodzi szwabom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 E tam, ja sobie zaraz EU2 odpalę i im rozbiory zrobię to później nie będzie problemu :twisted: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Anglicy spalili prawie całe miasto, które nie było żadnym celem strategicznym. Na zdjęciach wyglądało to tak jak w Hiroszimie, stała tylko katedra (z tego co pamiętam). IMO nie jest ważne kto rozpętał wojnę, bo nie o to tu chodzi. Ważne jest to, że Angole zachowali się jak ostatnie wszy, mordując cywili i to nie był "wypadek przy pracy", tylko działanie z premedytacją. I tu Niemcy mają rację, że chcą przeprosin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Anglicy spalili prawie całe miasto, które nie było żadnym celem strategicznym. Na zdjęciach wyglądało to tak jak w Hiroszimie, stała tylko katedra (z tego co pamiętam). IMO nie jest ważne kto rozpętał wojnę, bo nie o to tu chodzi. Ważne jest to, że Angole zachowali się jak ostatnie wszy, mordując cywili i to nie był "wypadek przy pracy", tylko działanie z premedytacją. I tu Niemcy mają rację, że chcą przeprosin. taaaaaaaa no jasne oni tacy cywilizowani byli i wogule.a jak bombardowali londyn ??!! a zniszczenie warszawy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 fakac niemców :P takie moje zdanie, hmm zapomniałem dodać że jak się będą tak wozić to z ziomem buszem załatwimy im 3 wojnę światową, w imie pokoju:!: a jak :!:;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 a jak :> bush nam pomoze, no nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 taaaaaaaa no jasne oni tacy cywilizowani byli i wogule.a jak bombardowali londyn ??!! a zniszczenie warszawy ??Londyn to zbombardował jakiś idiota, który zgubił drogę i zamiast w doki walił w miasto. Anglicy w ramach rewanżu polecieli nad Berlin, co spowodowało efekt jojo. Poza tym bombardowania stolic, można wytłumaczyć strategią, bo zniszczenie stolicy zawsze osłabia morale. Jak rozwalisz jakąś Kozią Wólkę, to specjalnie nikt się nie przejmie, ale stolica to już inna para kaloszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 a jak :> bush nam pomoze, no nie ;) Peeewnie, przeciez on nas kocha ;> I wcale nie zapomnial o Polsce... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Po obejrzeniu Fahrenheit (jeżeli pomyliłem nie bić) 9/11 jestem przerażony :D Ale może to i dobrze mieć wuja Busha za sobą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 taaaaaaaa no jasne oni tacy cywilizowani byli i wogule.a jak bombardowali londyn ??!! a zniszczenie warszawy ??Londyn to zbombardował jakiś idiota, który zgubił drogę i zamiast w doki walił w miasto. Anglicy w ramach rewanżu polecieli nad Berlin, co spowodowało efekt jojo. Poza tym bombardowania stolic, można wytłumaczyć strategią, bo zniszczenie stolicy zawsze osłabia morale. Jak rozwalisz jakąś Kozią Wólkę, to specjalnie nikt się nie przejmie, ale stolica to już inna para kaloszy.a coś V1 i V2 coś Ci mówi ??? ONI ROZPĘTALI WOJNE TOTALNĄ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 powiem wam że mnie w ogole wq niemcy,, chocby te jaja z przepędzonymi,,, zaczęli wojnę wymordowai kupę ludzi, potem siędziwią że nie chcielisy ich na terenie polski :?: wtf pytam ? moze nlezało im pobudować domki w niemczech? może jeszcze placic odszkodowania? wygralismy wojnę którą oni rozpętali -> więc wypie... na swoje miejsce! Niemcy nie zaplacili reparacji wojennych, w wyniku wojny polska ucierpiała znacznie i gdyby nie te zniszczenia nie mieli bysmy opuźnionego startu [no czerwone czasy to inna sprawa;-)] i niemcy chcą jeszcze odszkodowań od nas?? mowie raz jeszcze - wypie.. na swoje.. cos mi się wydaje ze niemcy muszą raz na 50lat przegrać jakąś wojnę bo nie usiedzą na miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 a coś V1 i V2 coś Ci mówi ??? ONI ROZPĘTALI WOJNE TOTALNĄwięcej osób zginęło w wypadkach samochodowych w Londynie niż od Vx :twisted: Nie ważne kto co rozpętał, o bombardowaniu stolic pisałem, nikt nie bronił zdemolować Anglikom Berlina, Kolonii, miast w Zagłebiu Ruhry, ale oni spalili Drezno, które nie leżało nawet w pobliżu celu o choćby niewielkim znaczeniu militarnym. To było po prostu zwykłe ludobójstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 znasz takie przysłowie "że ten kto sieje wiatr ten zbiera burze ? " oni zaczeli wojne totalną i zapłacili za nią.Jak zabijajli Polaków Rosjan Żydów było ok ?? a jak im sie źle zaczeło dziać to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 napisałem wcześniej, że nie chodzi o to kto co rozpętał. Rozpętali dostali wycisk i jest ok., to że zasłużyli nie ulega wątpliwości. Ale to co zrobili Angole z Dreznem to była przesada, chociaż Amerykanie podobny numer wywinęli w Tokio, a nie słyszałem, żeby Japońce żądali przeprosin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 napisałem wcześniej, że nie chodzi o to kto co rozpętał. Rozpętali dostali wycisk i jest ok., to że zasłużyli nie ulega wątpliwości. Ale to co zrobili Angole z Dreznem to była przesada, chociaż Amerykanie podobny numer wywinęli w Tokio, a nie słyszałem, żeby Japońce żądali przeprosin. zadna przesada, imho powinni w 45' powinni zmiesc ten narod z powierzchni ziemi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...