Skocz do zawartości
Domik

Królowa ma przeprosić Niemców ?!?! zobaczcie

Rekomendowane odpowiedzi

Anglicy spalili prawie całe miasto, które nie było żadnym celem strategicznym. Na zdjęciach wyglądało to tak jak w Hiroszimie, stała tylko katedra (z tego co pamiętam).

IMO nie jest ważne kto rozpętał wojnę, bo nie o to tu chodzi. Ważne jest to, że Angole zachowali się jak ostatnie wszy, mordując cywili i to nie był "wypadek przy pracy", tylko działanie z premedytacją.

I tu Niemcy mają rację, że chcą przeprosin.

Ej a wafen SS we francji zamkneło mieszkańców miasteczka w kośćiele a potem go podpalili.

to tylko przykład jakich wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Moje zdanie jest takie, że i owszem królowa może przeprosić, ale jednocześnie przeprosiny muszą paść z ust Prezydenta czy Kanclerza Niemiec. Tylko w takim kontekście to ma sens. Wkońcu to Niemcy rozpętały wojnę i ewentualne cierpienia i ich krzywdy były tylko wynikiem tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem wcześniej, że nie chodzi o to kto co rozpętał. Rozpętali dostali wycisk i jest ok., to że zasłużyli nie ulega wątpliwości.  

Ale to co zrobili Angole z Dreznem to była przesada, chociaż Amerykanie podobny numer wywinęli w Tokio, a nie słyszałem, żeby Japońce żądali przeprosin.

CZYTAJ DOKŁADNIE ROZPĘTALI WOJNE TOTALNĄ STRZELALI NA MORZU DO WSZELKICH STATKÓW nie było litości w OBOZACH KONCETRACYJNYCH ZAPOMNIAŁEŚ o BIRKENAU OŚWIĘCIMIU i INNYCH ?? byłem tam wejdź do baraku dla DZIECI ?!?! ROZPĘTALI PIEKŁO NA ZIEMII I SĄDZILI ŻE ICH NIE DOSIĘGNIE ??? DLACZEGO ANGLICY MIELI SIE LITOWAĆ NAD NIMI ?? Skoro Niemcy nie robili tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, ale wszylkie pretensje niemców o krzywdy z 2 wojny światowej to.... kuźwa nie wiem jak to napisać, my mimo że wiemy co się działo to nawet sami tego nie rozumiemy bo nas to nie dotknęło. Gdybysmy pamietali tamte czasy to my byśmy się tu nie oburzali, bylibyśmy totalnie zrospaczeni tym co się dzieje, penie ktoś by się wkurzył i mając przed sobą obraz dzieci z oświęcima chwycił za giwerę poszedł (dzisiaj, tu i teraz) po rewanż.

Winni nie są "niemcy" winny jest Hitler i jego swita więc nie można NIKOGO już oskarżać, tymkbardziej jak jest się narodem który mimo wszsytko jest tym który tą wojnę zapoczątkował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojna jest wojną ludność cywilna cierpiała podczas wojen cierpi np w Iraku i będzie cierpieć.

Piloci nie mogli wiedzieć kto jest w mieście dostali razkaz zbombardowania to to zrobili.(zasada jest taka bombowce ,altyleria,wyrzutnie rakiet nie wiedzą kogo zabijają)

Co innego piechota jak widzi że to cywile i zaczyna strzelać,a w armi niemieckiej jak ktoś nie chciał zabić na rozkaz to inni to robili z chęcią takie zaostało im wpojone przez nazistów.

Alianci zabijali jeńców,człowiek jest człowiekiem nie ważne po której stronie walczy.

Więc szukanie winnych lub przeprosiny nie zwrócą życia niewinnych ofiar a spowoduje to niepotrzebne rozmowy na bolesne tematy,ci którzy tam byli przez cały czas starają sie zapomnieć,ale przez głupich ludzi nie mogą...

Ta wojna to tragedia wszystkich narodów a winowajcy zastaną osondzeni przez Boga..a nie przez nas..

Co do niemców powinniśmy im powiedzieć pamiętamy co zrobiliście a przez takie sprawy jak ta nie zapomnimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemców sympatią wielką nie darzę, szczególnie po ostatnich atrakcjach typu odszkodowania dla wysiedleńców.

Ale zapominacie, że ci którzy żądają odszkodowań to jest garstka odszepieńców, a większości Niemców coś takiego nawet do głowy nie przyjdzie.

A teraz ja rozpętam chyba wojnę :?

Jest jeszcze jedna bardzo istotna sprawa, kto ponosi winę za wojnę. Rozpętali ją Niemcy, więc wszystko powinno być jasne, ale dlaczego ją rozpętali, bo nikt nie zaprotestował. Najpierw aneks Austrii, później Czechy, chyba Słowacja, w między czasie trening w Hiszpanii. A nasi sojusznicy tylko się płaszczyli przed Hitlerem, co najwyżej wyrażali swoje oburzenie po Guerenice. Jeszcze przed 1 września, przechwyciliśmy dużo radiogramów z których można było przewidzieć dalsze działania Hitlera, ale nasi sojusznicy nie byli zainteresowani, bo po co. Dopiero po 3 dniach łaskawie wypowiedzieli wojnę, mimo, że według zawartych paktów, po 3 dniach powinni zaatakować Niemców, bądź pomóc nam się bronić (nie pamiętam dokładnie). Wypowiedzieli wojnę i co i nic, po co pomagać Polsce, może jak ją Hitler zajmie to da sobie spokój. Wiele wskazuje, że Angole, których tak bronicie są zamieszani w śmierć gen. Sikorskiego, być może już wtedy zostaliśmy sprzedani Stalinowi, a Sikorki mógłby temu przeszkodzić. No i już klasyka, bodajże Jałta, czy Poczdam, gdzie ci sami sojusznicy ustalily ostateczny podział Europy, jedynie Churchill miał opory, bo wiedział, że to nie Hitler jest teraz wrogiem. Ale po co go słuchać, skoro wojna się już kończy i niedługo będzie spokój.

Trochę dziwne, że widzicie tylko winę Niemców, a nie całokształt sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem wcześniej, że nie chodzi o to kto co rozpętał. Rozpętali dostali wycisk i jest ok., to że zasłużyli nie ulega wątpliwości.

Ale to co zrobili Angole z Dreznem to była przesada, chociaż Amerykanie podobny numer wywinęli w Tokio, a nie słyszałem, żeby Japońce żądali przeprosin.

zadna przesada, imho powinni w 45' powinni zmiesc ten narod z powierzchni ziemi.
Zmieść naród za Hitlera i jeszcze kilku ludzi?

Człowiekuu chyba z Tobą nie ma sensu dyskutować jeżeli masz takie przekonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby nie Niemcy nie było by wojny nie było by jałty pocztdamu ..... i jak ich nie winić ??

jeżeli zostawisz uchyloną szybę w samochodzie, a ktoś ukradnie radio, to masz pretensje tylko do złodzieja, sobie nie masz nic do zarzucenia?

Jak napisałem wcześniej Niemcy rozpętali wojnę, ale tylko i wyłącznie dzięki pobłażaniu naszych pseudo sojuszników i innych państw.

Zmieść naród za Hitlera i jeszcze kilku ludzi?

Człowiekuu chyba z Tobą nie ma sensu dyskutować jeżeli masz takie przekonania.

Dla niektórych odpowiedzialność zbiorowa jest najłatwiejszym wyjściem, bo nie trzeba wnikać w szczegóły.

Jeden przewinił, a stu powiesili, nawet jak nie mieli z nim nic wspólnego :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby nie Niemcy nie było by wojny nie było by jałty pocztdamu ..... i jak ich nie winić ??

jeżeli zostawisz uchyloną szybę w samochodzie, a ktoś ukradnie radio, to masz pretensje tylko do złodzieja, sobie nie masz nic do zarzucenia?

Jak napisałem wcześniej Niemcy rozpętali wojnę, ale tylko i wyłącznie dzięki pobłażaniu naszych pseudo sojuszników i innych państw.

masz racje wytocze pozew przeciwko polsce że dała sie napaść przez niemców i teraz bedą pozwy właścicieli radi samochodowych przeciwko sobie jak ja byłem nie zorientowany.Niemcy chcieli nam pomóc bo byliśmy słabi jak za 3 rozbioru.A My tacy głupi i walczyliśmy no tak.Masz racje Niemcy chcieli dobrze tylko My zrobiliśmy jakieś getta obozy koncentracyjne zniszczyliśmy warszawę.Jak to mówią "TO NIE JA LECZ MOJA RĘKA KRADNIE :((( "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---- Ironia z twistedem (oo takim: :twisted: ) begin ---

Racja... To my jesteśmy źli. Powinniśmy oddać nasz kraj w ręce Niemiec (za jakies 2 lata IV Rzeszy). Ponadto powinnismy sami zaczac tworzyc gubernie, obozy, pracowac za darmo u szkopów i wogóle... Bo to nasza wina.. Oj my niewdzięczni...

---- Ironia z twistedem (oo takim: :twisted: ) end ---

Tak poza tym to LOL ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 Hitler zaatakował polske jako pierwszą ponieważ:

Gdyby poszedł na francje polacy by ruszyli z odisieczą (pytano sie czy by poszli i oczywiście tak).

Więc zaatakował Polske bo wiedział że nikt nawet palcem nie ruszy a ruszyć dupe do pomocy to nawet mowy niema.

Ale Angole nam ulotki rzucali z samolotów.

i terach ciach!o wszystkich obchodzi że polacy walczyli na wszystkich frontak i im pomagali,ale to inna historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 Hitler zaatakował polske jako pierwszą ponieważ:

Gdyby poszedł na francje polacy by ruszyli z odisieczą (pytano sie czy by poszli i oczywiście tak).

Więc zaatakował Polske bo wiedział że nikt nawet palcem nie ruszy a ruszyć [gluteus maximus] do pomocy to nawet mowy niema.

Ale Angole nam ulotki rzucali z samolotów.

i terach [ciach!] wszystkich obchodzi że polacy walczyli na wszystkich frontak i im pomagali,ale to inna historia.

Dokładnie i to najbardziej boli, że jak inni potrzebowali pomocy to Polska zawsze starał sie pomóc. Niestety nam nikt nigdy nie pomagał. Przed wybuchem II wojny światoweje Polska, Francia i Angilia zawarły pakt mówiacy ze wrazie ataku na któres z państw reszta pomoże mu. No i co sie stało 1 wrześnie nic nikt mam nie pomógł. Jeszcze patrzac jak traktowano nasz na emiogracji w Francji pod czas wojny szkoda gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu kiedyś byliśmy charakterni, słowo znaczyło więcej niż pieniądze. Niestety nasi sojusznicy zrobili z gęby dupę we wrześniu, przy podziale Europy i to przez kłamców mieliśmy ten cały syf. Hitler po prostu wykorzystał sytuację, być może wiedział, że wszyscy nas oleją :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi