Skocz do zawartości
DJ

Asus P5GD1 PRO & GF 6600 / 6600 GT - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plytę Asus P5GD1 PRO

Problem polega na tym, że jak obsadzę ją kartą (mam cztery) GF 6600 (Gaiwnard) albo Sparkle 6600 GT to się wiesza w tym sensie, że zainstalowany Windows zatrzymuje się na napisie Welcome, zaś instalacja świerzego systemu zatrzymuje się w momencie, kiedy chcę wcisnąć F8 na Euli

Dzieje się to niezależnie od włożonej karty. Zmieniałęm zasilacze (modecom CWT 430 ADP, sirtec 360W, enlight 300W), zmienialem / odłanczałem dyski, bez napędu CD. Z przelotką bez przelotki 20 -> 24 pin

z 6 parami różnych pamięci

Po wsadzeniu Radeona X300 wszytko jest OK

Jakieś pomysły? aha mam najnowszy bios jakby co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli interesuje Was odpowiedź i uważacie, że jest to ważne to gdzieś to przyklejcie czy coś.

Problemem okazał się włączony tryb turbo (Performance mode) dla chipsetu. Jego wyłączenie poprawia stabilność i w tym momencie instaluje już Windowsa

Aha Radeon X600 XT chodził na Turbo i się nawet podkręcał na 620 na rdzeniu, dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej twierdzisz, ze Abity sa do pracy?  :wink:

Przecież ja tak nie twierdzilem, to raz, Dwa nie moja wina, że takie GFy 6600 są kijowe

Trzecia sprawa ubijają tutaj za offtopy ?

I jeszcze jedna sprawa ja sam mam Abita w domu (i to nawet dwa NF7-S oraz IC7) więc nie rozumeim zupelnie twojego stosunku do mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Asusa P5GD@ Deluxe i Saphire X800Xt i tez mam problemy ze zwisami przy instalacji systemu!! Wczesniej miałem płytke abita i nie było takich problemów i tak skomplikowanego biosu. To jeszcze raz, co nbależy zrobić żeby nie było zwisów??Pozdrawiam Patrox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi