konios Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 A ja polecam ModeCom'y MC AV 2000, głośniczki super wypasione i wogole P O L E C A M http://allegro.pl/show_item.php?item=34028074 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Eeeee ja jednak zostaje przy tych logitech,tylko mugłby ktoś wypowiedziec sie na temat tego sklepu www.apollo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 No wiec ja sie wypowiem.. Zamawialem 29 glosniki 5300.. Wszystko cacy dostalem potwierdzenie i kolo do mnie mowi ze na wtorek (zamawialem w piatek) beda u mnie.. Dobra spoko.. Teraz mamy poniedzialek ale tydzien pozniej. Do faceta sie dodzwonic nei moge, i nie wiem wazuup.. Nie odpowiada mi ten kolo, a jak dzwonie do kogo innego to zyskalem info ze nie wyslane O_O Sam juz nie rozumiem.. Jutro mija termin jaki maja na dostarczenie tego do mnie czyli 7dni roboczych + 24h stolica ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 DO KWIECIEN czy słyszałes którykolwiek z tych zestawów?? tzn. megaworksy 550thx lub z5300 ?? mówisz ze nie będzie basu :wink: :P :lol: :lol: :lol: :lol: mówisz że dzwiek będzie duzo gorszy niz na zestawie stereo (2glosniki i wzmacniacz) 8O (tuż to musiały by byc kolumny po 1000zł sztuka) ja mam z680 logitechy i gdy zapuszcze je na 50% mocy to w pokoju wszystko się trzęsie (bas jest bardzo mocny i czysty) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ja z tych głosnikow które wymieniłes bardziej skłaniałbym się ku megaworsom 550thx poniewaz mają wieksza moc. Oba zestawy grają bardzo dobrze!! W Z640 brakuje już tej mocy...jesli masz pieniadze to sprzedaj z640 i kup megaworksy550thx, ewentualnie z5300 Geniusy co kwiecien napisał tez nie są najgorsze ale ja brałbym cos z tej pary (z5300 m550thx) pozdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 CHECK-IT na 100% nie będziesz miał ich do jutra dzwoniłem do gośćia i powiedział ze sa problemy u dostawcy i głośniki bedą w środe ale też nie na 100% (jaja normalnie) ja gośćiowi powiedziałem że jak do środy nie bedzie to raczej rezygnuje.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkrol Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Witam ja nabyłem te oto glosniki http://allegro.pl/show_item.php?item=34357206 i mam problem bo nie wiem jakie kable dodrac do tego zestawu ,prosze o pomoc,najlepiej jak by było to w jednym kablu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Heh ja mam od roku z640 i graja nadal dobrze, pokoj mam 10m2, a takich glupot ze lepiej miec stereo niz badziewne 5.1 to nie slyszalem, poza tym te glosniki badziewne? badziewne to moze byc jakies 5.1 za 100zl geniusa i innych pseudofirm. Efekt przestrzenny jest OK, gry z 5.1 OK, filmy DVD, AC3 OK. Zeby wrocic teraz z powrotem na stereo to by musialo mnie niezle pogiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 zgadzam sie w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 po1 Blue radze czytac uwaznie posty "Kwietnia" =] Chodzi o to ze wstawianie do malego pomieszczenia mocnych glosnikow w dodatku 5.1 spowoduje ze ten bas stanie sie rozlazly nie kontrolowany i zacznie dudnic ... Z powodu nakladania odbijania sie fal itp. po2 Do grania sa sluchawki. Tak stereo , ale lokalizacja zrodel duzo lepsza niz w zestawie 5.1 po3 Zarzucasz kwietniowi ze nie zna tych sprzetow.. dobra moze dokladnie nie jest z nimi obeznany( zreszta ty tez nie) ale jednak te geniusy mial ... a to jest dosc dobry zestaw 5.1 a ty / wy napewno tez nie slyszeliscie dobrego-budzetowego zestawu kolumn takiego wlasnie za 1000zl. ps - nie wyobrazam sobie grania w zadna dynamiczna gre , starcraft,quake,cs na glosnikach , i tak samo wiem jak badziewnie brzmi muzyka na zestawie 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 a subwoofera nie idzie regulowac?? ja mam pokój 7m na 5m i sub mam w skali 10stopniowej puszczonego na 1.5 i gra bardzo dobrze...ale niech mi tutaj nie pisze że są do beznadziejne głosniki i nie mają szans z zestawem stereo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Moze i beznadziejne nie sa.:P alke niezbyt funkcjonalne.;) Na glosnikach 5.1( moim zdaniem ) fajnie sie : oglada filmy gra w gry akcji , jakies wysciogowki itp ale nie multiplayerowe gry gdzie waz ny jest kazdy odglos. natiomiast juz do muzyki i gier multiplayerowych sie nie nadaja zupelnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ja slucham muzyki na nich tez (mp3) i jakos nie widze zeby sie do tego nie nadawaly, no coz nie musze miec zestawu kolumn za 1tys. zlaczych do tego wzmacniacz denona czy cus i puszczac sobie CD zeby na koncu sie masturbowac przy super hiper duper jakosci dzwieku. Gosc sie pyta ktore lepiej z tych dwoch zestawow glosnikowych (5.1) kupic, a wy mu radzicie by sobie kupil kolumny i mial stereo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Hej chłopaki SPOKUJ!!!Kwiećień ma troche racji,zresztą nie musicie po nim tak jezdzic każdy ma swoje zdanie!!!Ja mam teraz najwiekszy dylemat bo BEZ GŁOŚNIKÓW JESTEM.Spokuj mi to 8) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 bierz megaworksy 550thx...napewno nie bedziesz żałował, albo używane logitechy z680 (kuzynek mój ma do sprzedania za 1100-1200zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Nie postanowiłem juz ze wezme Logitech Z-5300 tylko teraz czekam na odebranie.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 No a ja zrezygnowalem z tych 5300.. Za rzecz.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34377806 i wzmachol Denona ;) Nie moglem sie powstrzymac bo za bardzo lubie muzyke a na bzyczkach 5300 nie poslucham tak dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Rozumiem,spoko fajne kolumny,ja mam nadzieje ze doczekam sie na te Logitech-5300 :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Pozwole przytoczyc sobie slowa kolegi Lumperatora ktory tez stal przed wyborem Glosniki komputerowe-Wzmacniacz kolumny "wiesz mistrzu, dobra drewniana kolumna z mocnym basem, a głośniczki to spora różnica. Muzyki zdecydowanie lepiej słucha się na dwóch mocnych kolumnach niż na subwooferze i małych "bzykach" Po prostu niektóre dxwięki wymagają głębokiego basu np. z lewego kanału.. i co wtedy... wszystko schodzi na subwoofer tworząc w ten sposób niemalże mono :| w Fil;amch jest zupełnie inaczej. Tam specjalnie jest tak zrobiomne, zeby niskie tony przesyłał sub, a w kanałach leciały dźwięki wysoko i średniotonowe zalezy kto co chce" "to olej se to :) choc z pewnością dobrze oglądałoby się filmy na tym ogitechu. jednak muzyka to STEREO i wymaga dwóch dobrych koluimn a nie, za przeproszeniem bzyków" Przemyslalem to i faktycznie.. Owszem gram ale grac moge tak jak dotychczas na sluchawkach.. A muzyke musze miec git ;) Filmow nie ogladam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 No a ja zrezygnowalem z tych 5300.. Za rzecz.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34377806 i wzmachol Denona ;) Nie moglem sie powstrzymac bo za bardzo lubie muzyke a na bzyczkach 5300 nie poslucham tak dobrze. ałaaaa :( CHECK co Ty zes najlepszego zrobil ... masz taki topic o stereo a popelniles taki blad z tymi kolumnami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 ja mam moje logitechy i nie narzakam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 No a ja zrezygnowalem z tych 5300.. Za rzecz.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34377806 i wzmachol Denona ;) Nie moglem sie powstrzymac bo za bardzo lubie muzyke a na bzyczkach 5300 nie poslucham tak dobrze. ałaaaa :( CHECK co Ty zes najlepszego zrobil ... masz taki topic o stereo a popelniles taki blad z tymi kolumnami ... Eee! Jeszcze nie kupilem! 8) A co innego mi radzisz do 750pln? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Tannoy M2 ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Hmm.. Zle sie wyrazilem.. Do 750 z wzmacniaczem ktory wlasciwie mam juz wybrany.. Czyli na kolumny 500-550 zostaje Np. te tonsile http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33927868 sa spoko ale maja pasmo przenoszenia 50-20000 Hz a te maja mniejsza moc ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34377806 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33980218 ) Ale pasmo przenoszenia lepsze, i tansze sa ;) No i pewnie lepiej sie dotego wzmachola denona nadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam głośńiki(WRESZCIE) !!!Wyglądają świetnie grają jeszcze lepiej!!Testowałem narazie Muzyke i nie można im wiele zarzucic jutro potestuje najważniejsze gry ale mysle ze może być tylko lepiej!!!Spokojnie mogą konkurowac z Creative MegaWorks 550!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mam pytanko wie ktoś może jaką dolną częstotliwośc maja satelitki w Loigitech Z-5300 bo nigdzie znalezc nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psycho TNR Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 sporo sie zastanawialem zanim podjalem decyzje... Z5300 jest o cala mile lepszy od Creatiwa 5.1 550THX, dlaczego?? Zapraszam na http://www.benchmark.pl Zestaw Z5300 jest faktycznie slabszy o 50 W (głośnik niskotonowy) ale za to wysokotonowe sa silniejsze... ale to mniej wazne... bo... Creativ wypuscil felerny model... woofer nawala!! poczytajcie komentarze http://sklep.benchmark.pl/pelny_5131.html i komentarze do Z5300 http://sklep.benchmark.pl/pelny_9499.html i Logiteh jest tanszy o +/- 300 zl n/c Sam zamowilem wczoraj Z5300 i mam go miec na sirode :D mam tylko nadzieje ze nie bedzie tak jak u kolegi powyzej.... ze nie bedzie go wcale :P czekam z niecierpliwoscia, co to by podpiac i odpalic :D PoOzDrO 600 4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja tam opiniami z benchmarku ani komputronika (to prawie to samo) się nie kierowałem ani nie kerowałbym lepiej przeczytac recenzje testy w miare dobre a nie opinie uzytkowników którzy moze mieli wczesniej głosńiki manty albo coś w tym stylu. Masz tutaj niezła recke Z-5300 http://www.tomshardware.pl/video/20031222/...speaker-15.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psycho TNR Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 no dzieki, fakt jest to konkretna recencja :D hmm zastanawiam sie tylko jaka karte dokupic do tego zestawu, wczoraj go dostalem i gra zajefajnie (bas jest konkrenie gleboki nawet na minimum) z tylu woofera jest pzelacznik. przestawia sie nim jak maja grac glosniczki, czy jak 2.1 4.1 czy 5.1... no to ja ustawilem oczywiscie 5.1 i d...pa!! bo mam zintegrowana dzwiekowke 2u kanalowa i jak ustawie na 5.1 to nie dzialaja tylnie glosniki... :D a jak pzestawie na 2.1 to wszystkie dzialaja z tym ze jak zwykle stereo :P od karty sporo zalezy bo bedzie ona mogla wykozystac maksymalnie wszystkie funkcje zestawu... tyle ze pozostaje pytanie... ktora karte kupic (do zestawu powyzej 4.1 dzwiekowka musi byc 6 kanalowa) sporo ludzi poleca Audigy II... jakie jest wasze zdanie?? Z gory dziekuje za podpowiedz... ooo widze Milo ze ty tez masz Logitech Z-5300 i co ty mozesdz mi na ten temat powiedziec? znaczy poczawszy od ich ustwienia skonczywszy na tym jak graja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Hehe o tego kolege co wyrzej pisałes myslałem ze chodzi o mnie ale niewazne 8) .W ustawieniach nie moge za bardzo ci pomuc bo kazdy ma inaczej rozmieszczone głosniki,inne pomieszczenie kazdy ma inne preferencje do słuchania wiec to kwestia gustu.Co do karty muzycznej to zalezy co preferujesz gry czy muzyke jezeli gry to Audigy 2 bier jezeli muzyka to tylko cos ze stajni Terrateca. PS.Naćiśnij na panelu kontrolnym przycisk "matrix" wtedy bedziesz miał pseudo 5.1 na swojej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ja miałem Megaworksy 510D i padaly i glosniki i subwoofer :( podobno z 550 jest jeszcze gorzej. wzmacniacz sie chyba najzwyczajniej przegrzewal . nowe gigaworksy s750 maja juz radiator na tylnej sciance subwoofera :) a teraz jade na P580 i do muzy to sie nienadaja (510D niemialy bassrefleksu i bass byl wspanialy) , bucza i to strasznie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...