thegt Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Witam . Zakupiłem w USA glośniki Logitech z-680.Moc rms450W. Proszę o pomoc gdyz nie wiem jaki konwerter wybrac. Byłem w sklepie i powiedzieli mi ,ze musze nabyc konwerter o mocy okolo 500W (200zl). Znajomy znowu twierdzi ze wystarczy konwerter 200-300 Watowy. Jesli ktokolwiek wie cos na ten temat, prosze o pomoc. Dzieki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasK Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 To zależy - jak chcesz słuchać na full moc to te 500W będzie niezbędne, ale jeśli nie to 200-300W Ci styknie myślę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no bez przesady... podaj co pisze na oryginalnym trafo (najwazniejsze VA lub W i napiecie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thegt Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 do tego trafo troche ciezko sie dostac (wszedzie klej na goraco) ,ale postaram sie cos zrobic oto link do logitecha: www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,crid=2,contentid=5048,detail=2 oraz do sklepu na bencharku: http://sklep.benchmark.pl/pelny_5562.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hmm... ciezko bedzie tak ocenic ile te glosniki zra pradu... ale mysle, ze mniej niz 50W(na allegro sa takie transformatorki) -moja wieza zre 40W. a jest tam gdzies jakis bezpiecznik? jak jest to podaj jego wartosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thegt Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 4A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thegt Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ok rozkrecilem tylko ja tu nie widze trafo (nie znam sie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 4A to duzo jak na glosniki... imho oczywiscie zalozmy, ze ciagnie z 3A co przy 120V daje 360W. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 4A to duzo jak na glosniki... imho oczywiscie zalozmy, ze ciagnie z 3A co przy 120V daje 360W. pozdrawiam. 4A pewnie jest bo jest transformator toroidalny , on ma duzy impuls pradu podczas startu, ja tym glasniką nie daje wiecej jak max 150W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 A przypadkiem ten 4A bezpiecznik nie jest czasem po stronie wtórnej transformatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thegt Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 nie jest :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Kup w sklepie autotransformator 230/115V o mocy 200VA, wystarczy na pewniaka do tych głośniczków. Ew. można pobawić się w przeróbkę zestawu przez zastąpnienie oryginalnego trafa innym na 230V z podobnym napięciem wtórnym i o zbliżonej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thegt Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 oki thx za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...