ath Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Podczas zdejmowania ukladu chlodzacego z karty kolega ukruszyl kondensator znajdujacy sie powyzej pamieci. Karta dziala normalnie, ale obraz jest caly niebieski :) Kondensator niestety gdzies przepadl. poprosil mnie abym poszukal pomocy. I tu oto pytanie : skad moge wziac taki kondensator i czy jego brak nie uszkodzil na stale karty... tzn. czy po wlutowaniu tej czesci defekt ustapi. Na allegro znalazlem taka sama karte i zapodaje jej zdjecie. Chodzi mi mianowicie i takie 2 male prostokaciki powyzej kosci pamieci. Wlasnie jeden taki sie odłupał. Ma ktos jakis pomysl ? http://img.allegro.pl/photos/oryginal/34/3...341883/34188334 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 te kondesatory muszą być wlutowane jak na najkrótszych wyprowadzeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Hmm nie wiedzialem ze takie malenstwa sprzedawane sa na sztuki. Dzieki za pomoc :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 raczej nie sa sprzedawane ja tez małem ten problem z GF4Ti4200 mi si eoderwał kondensator miedzy górnymi pamięciami lecz karta chodziła normalnie jedyne co możesz zrobi to iśc do komisu czy niemają jakis padnietych gf i dobrac kondensatro bo w sklepie nie dostaniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...