Bulsky Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam, niedawno kupilem sieciowke 3coma. Postanowilem szarpnac sie nieco i poszedlem do sklepu. Zadowolony wrzucilem do kompa i odpalam. Zainstalowalem sterowniki, najpierw standardowe z 2001 roku a nastepnie z sierpnia 2002 i musze powiedziec ze jestem zawiedziony. Problem polega na tym iz wczesniej siec chodzil o niebo szybciej, nie rwal polaczen, szybciej uzyskiwal wysokie transfery, itp (konfig). Oczywisice posciagalem z sieci nieco oprogranowania ale nadal zima. Jesli to nie bedzie problem, niech ktos z Was pomoze mi ta sieciowe ustawic , bo powoli zaczynam sie czuc jak frajer ...ps. sys winda i linux (coraz czesciej) pozdro bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 po zainstalowaniu sterowników zrób tak: sciągnij i rozpakuj windiags, następnie uruchom:" update.exe /diagonly" (wpisujesz w wierszu poleceń) zainstaluje się 3com NIC doctor, w zakladce configuration, ustaw max performance, wylacz bootrom, a w zakladce general wyłącz icon in system tray i startup logo PS. nie wiem czy pomoże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 juz sprawdzam, :))) zaraz odpisze jaki skutek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Poki co sweet, tzn zrobilem jak doradziles, update complete no i okazalo sie ze nie wykryl 3comki :o pewnie to wina sterownikow, bo przeszedlem do zupelnie oryginalnych (czyt. windowsowych) Zaraz wrzuce inne i zobaczymy co dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Udalo sie:) Dalem na max performance i po prostu moje odczucia ...NIEBO A ZIEMIA. Wielkie dzięki :) Swoja droga czy poza tym knifem stosuje sie w tych kartach jakiesinne oprogramowanie ? (ja takowego nie otrzymalem przy zakupie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Cześć. Ja nie weim jak wy to zrobiliście ale u mnie to nie działa... Ściągnełem windiags , klikam dwa razy i coś się rozpakowuje ( w dosie ). Po rozpakowaniu są następujące pliki i jeden folder : pliki : Instinfo , Readme , Update (ikonka w kształcie karty sieciowej) i jeden folder Source w którym jest dużo plików. Moje pyanie : jak u diabła mam zainstalować tego 3Com NIC Diagnostic , piszecie coś o Update.exe /diag , ale gdzie mam to dokładnie wpisać aby włączyła mi się jakaś instalacja tego programu ? Proszę o Pomoc pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 nie no, jak masz ten plik UPDATE.EXE to musisz go odpalic z parametrem /diagonly , czyli polecenie wrzucasz do "uruchom z" --> [scezka dostepu] update.exe /diagonly pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 "C:Program Files3ComDriverDiagUpdate.exe" /diagonly - u mnie tak to wygłąda (czy ten odstę jest potrzebny? ), jeżeli biore bez " to wyskakuje nieprawidłowa ścieżka dostępu... Robie tak jak mówisz ale uruchamia mi się menu z updatem do karty NIC ( 3com NIC Driver Update Kit ) , a nie żadna instalacja z 3Com NIC Diagnostic... żade nowy program mi się nie instaluje ,a nawet jeśli to nie mam pojęcia gdzie , bo napewno nie instaluje mi się wtym folderze co napisałem wyżej... Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Posłużę sie odpowiedzią ostatnią po zainstalowaniu sterowników zrób tak: sciągnij i rozpakuj windiags, następnie uruchom:" update.exe /diagonly" (wpisujesz w wierszu poleceń) zainstaluje się 3com NIC doctor, w zakladce configuration, ustaw max performance, wylacz bootrom, a w zakladce general wyłącz icon in system tray i startup logo PS. nie wiem czy pomoże ;)[/quote male sprostowanie, jesli nie dasz parametru "/diagonly" to ten update zainstaluje Ci nowy sterownik a potem mozesz robic to z /diagonly ...ps2 ze spacją :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Posłużę sie odpowiedzią ostatnią po zainstalowaniu sterowników zrób tak: sciągnij i rozpakuj windiags, następnie uruchom:" update.exe /diagonly" (wpisujesz w wierszu poleceń) zainstaluje się 3com NIC doctor, w zakladce configuration, ustaw max performance, wylacz bootrom, a w zakladce general wyłącz icon in system tray i startup logo PS. nie wiem czy pomoże ;) male sprostowanie, jesli nie dasz parametru "/diagonly" to ten update zainstaluje Ci nowy sterownik a potem mozesz robic to z /diagonly ...ps2 ze spacją :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.t.a.l.k.e.r. Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 No wkońcu zadziałało... Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onyxone Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ..dlaczego nie mozna odpalic tego pliku windiags w XP. Ciagle wywala, ze potrzeby jes DOS. ;(( Nie ma wersji pod XP??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ..dlaczego nie mozna odpalic tego pliku windiags w XP. Ciagle wywala, ze potrzeby jes DOS. ;(( Nie ma wersji pod XP??? 1192427[/snapback] eee...windiags o ile przypomiinam sobie jest skompresowaaaany, wiec wypakuj i tam w srodku masz UPDATE.EXE i z tym dzialaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Aby zainstalowac 3Com NIC Diagnostic Program sciagamy windiags.exe , jest tutaj ftp://ftp.3com.com/pub/nic/3c90x/ Uruchamiamy ten program , w folderze pojawi sie update.exe np. w Total Commanderze odnalesc ten plik i na dole dopisać sciezke update.exe /diag program updatuje nam drivery do karty i zainstaluje tools diagnostyczny update.exe /diagonly zainstaluje sie nam tylko tools diagnotyczny (bez updatu driverów) update.exe /remove by usunac toolsa diagnostycznego Configuration-->Network Driver Optimization-->Maximized Network Performance Edytowane 30 Października 2007 przez \\ MarcO // Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...