sinner Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 pomocy!! bo jestem lamer jesli chodzi o hardware :( najlepiej byloby gdyby ktos skrobnal mi jak to zrobic krok po kroku. Ludziki prosze tylko bez zartow. zebym czegos nie popalil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Przede wszystkim w biosie musisz stopniowo zwiększać częstotliwość FSB. Ja na swoim Celku 2,53 GHz dojechałem do FSB 180 stabilnie ale może Tobie uda się więcej. Spróbuj zacząć od FSB np 150. Włącz Windowsa i sprawdź programem Prime 95 czy procek jest stabilny, ewewntualnie mozesz jakiegos 3dmark zapuscic. Jesli jest to krec dalej, jesli np komp sie zresetuje to podnies w biosie napiecie dla proca. Tylko staraj się nie przekraczać napięcia 1.5V. Aha - no i musisz ustawić jeszcze jakoś pamięci bo przy podnoszeniu FSB będzie rosło Ci ich taktowanie. U mnie w biosie jest to opcja DRAM Frequency i wybiera się pomiędzy 266 a 333 - jeśli biosie mam wybrane 266 to częst pamięci wynosi po podkręceniu tyle co FSB. Dodoatkowo warto rozejrzeć się za opcją PCI/AGP Clock i zablokować te częstotliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 kolejny .... :evil: Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...