bRk Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 witam, mam nastepujacy problem: instaluje drukarke ktora powinna laczyc sie z komputerem przez port usb. elegancko mi instaluje ale problem jest z portem usb. windows xp wykrywa mi i sam instaluje jakis "usb001 virtual printer port for usb". nie moge zmienic portu drukarki na usb bo nie wykrywa mi go /gdy chce go (port usb) wybrac poprzez Drukarki i faksy -> tu wybieram swoja drukarke -> wlasciwosci -> porty/. myslalem ze to wina systemu czy cos ale chyba jednak nie, probowalem na me i 2x instalowalem xp lecz nic to nie dalo. przez to cale zamieszanie nie moge nic wydrukowac. kabel jest dobry bo skaner mi dziala poprzez niego. sterowniki do drukarki instalowalem z plyty oraz probowalem tez z stronki producenta. powiem jeszcze ze wczesniej nie mialem nigdy takiego problemu i kompletnie nie wiem jak sobie z nim poradzic (czytalem rozne faq, strony, helpy, porady itp itd etc). jesli ktos potrafil by mi pomoc bylbym niezmiernie wdzieczny. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 kwindows xp wykrywa mi i sam instaluje jakis "usb001 virtual printer port for usb". nie moge zmienic portu drukarki na usb bo nie wykrywa mi go /gdy chce go (port usb) wybrac poprzez Drukarki i faksy -> tu wybieram swoja drukarke -> wlasciwosci -> porty/.I dobrze ze go instaluje, na takim ma działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bRk Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 huh lecz niestety ciagle mi error wyskakuje jesli chce cos wydrukowac :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hackett Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Spróbuj podłączyć pod LPT jak masz taką możliwość. U mojego kumpla też był taki problem. Podłączył drukarkę pod LPT, zainstalował ją i wszystko chodzi ładnie-pieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A jakbyś jeszcze podał model drukarki, to byłby szczyt szczęścia. :evil: Problemy z obsługą USB były np. w modelu HP LJ 1220. Windows ładował swoje porty, a drukarka wolała pracować na portach hapowskich, które trzeba było zainstalować z płytki ze sterownikami. Raczej trudno zgadywać, co się dzieje u Ciebie bez informacji o konkretnym modelu drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bRk Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Sikor tak to juz jest ze o czyms sie zapomni :D model mojej drukarki to: hp deskjet 845c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 cóż, jesteś kolejny, który ma problem z USB w tych modelach drukarek :) mnie w pewnym momencie (jakieś 3-4 mce po instalacji)zaczał poprostu wyskakiwać komunikat, ze drukarka jest nie podłączona :) a potem wcale nie chciałoa sie zainstalować pod USB .... z tego c owime zdarza siętak w modelach od 840 do 930 czasami ale, że w mojej 930C jest i LPT to dałem sobie spokój z kombinowaniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hackett Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Tamten mój znajomy ma HP DJ 959C. Czuli nie tylko od 840 do 930 występuje ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Podłączam się do tematu, a problem z USB wystepuje w deskjet 656c :( (system XP) Po włączeniu wyskakuje komunikat, że znaleziono drukarke, blah blah i że nie może jej zainstalować. Przy próbie instalacji z płyty (lub z pliku dopiero co ściągniętego) okazuje się że... instalator nie może zlokalizować urządzenia podłączonego pod USB!!!!! 8O A przecież winda sama chciała ją instalować! Kabel USB jest dobry, próbowałem na dwóch kompach i nic... To jest drukarka kobiety mojego życia i u niej sobie stała. Od razu po zakupie udało się ją zainstalować. Pochodziła tak ze 2 miechy i przestał ją sys wykrywać (98, Me, 2k i teraz XP). I tak za każdym razem! Teraz u mnie też lipa :| Help... EDIT: Po "zagubieniu" się zainstalowanej (jakimś cudem) drukarki, odinstalowanie jej z sytemu jest... nierealne 8O 8O 8O Albo wyskakuje błąd o jakiejś procedurze RPC, albo że tego urządzenia nie da się odinstalować. Nic, tryb awaryjny nie działa i usuwanie plików ręcznie też nie LOL!!!! A nie da się zainstalować na nowo sterów bez uprzedniej dezinstalacji.... Jaja jakieś :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...