Skocz do zawartości
Jackass_Ass

Podkręcanie PII 350 i parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, otóż bawię się ostatnio pII 350 i z nudów zacząłem go podkręcać. Jak zacząłem rano tak wieczorem doszedłem do 574 mhz, czyli 3,5 x 164 :D . I teraz mam pytanko: czy ktoś orientuje się:

1) czy rekordy na overclockers.com to tylko procesory podkręcone i działające STABILNIE, czy po prostu najwyższe uzyskane wyniki? (bo 574 to tam nie ma :> )

2) czy możliwe że pamięci zatrzymują mnie na magistrali 164mhz (pamięci PC100 ale Hyundai, podniosłem i/o do 3.8v i nawet się nie grzeją) czy raczej brak napięcia (2,3v).

3) czy ktoś widział lub posiada opis moda do płyty Abit BE6-II na zablokowanie PCI/AGP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2.

Doszedłem do 155mhz więcej trzymały mnie pamięci. U Ciebie może być ten sam problem, choć myślę że dochodzisz pomału do kresu podkręcalności tego proca.

Masz zrobionego v-moda ???, z tego co pamietam malowało sie nóżki, jak wrócę napisze Ci dokładnie które (osiągasz max ustawienie 3.3V!!!).

Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2.

Doszedłem do 155mhz więcej trzymały mnie pamięci. U Ciebie może być ten sam problem, choć myślę że dochodzisz pomału do kresu podkręcalności tego proca.

Masz zrobionego v-moda ???, z tego co pamietam malowało sie nóżki, jak wrócę napisze Ci dokładnie które (osiągasz max ustawienie 3.3V!!!).

Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-)Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2.

Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzę go kólerem ;) miedzianym AMD3200+ ; nie wiem czy jest sens dawać więcej Vcore na powietrzu? 2,3v to i tak sporo. Co to NorthBridge to mam chłodzenie od Solteka 75FRN-L - dwa razy wyższy radiator+śmigiełko także jest OK. Temperaturkę zmierzę jak tylko znajdę ten dodatkowy czujnik temperatury który wpina się koło AGP :) Ale poza tym jest szansa że zamienię go "po znajomości" na Celinę 600 - i zabawa od nowa :D

PS. Jak widzę kolegę od WC to aż się łezka w oku kręci że swój zestaw WC sprzedałem :( :( :( Sprzedajesz jeszcze te Twoje nagrzewnice-lustereczka? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj mu napięcie do bulu ;-), cooler masz dobry.

Albo zmień na tego celka, 1.0 myśle że wyciągniesz spokojnie.

Poszukaj w necie v-moda bez niego dużo nie pociągniesz.

Ja wczoraj w nocy testowałem swojego tualatina przy chłodzeniu atmosferycznym (zostawiłem otwarte okno;-) woda miała 5C na procu 11. Ładnie wstawał win przy 150mhz (1.2@1.8).

Pelt czeka na montarz (150W)

ps. oczywiście, mam chłodniczki w każdym rozmiarze i ilości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...