Jackass_Ass Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam wszystkich, otóż bawię się ostatnio pII 350 i z nudów zacząłem go podkręcać. Jak zacząłem rano tak wieczorem doszedłem do 574 mhz, czyli 3,5 x 164 :D . I teraz mam pytanko: czy ktoś orientuje się: 1) czy rekordy na overclockers.com to tylko procesory podkręcone i działające STABILNIE, czy po prostu najwyższe uzyskane wyniki? (bo 574 to tam nie ma :> ) 2) czy możliwe że pamięci zatrzymują mnie na magistrali 164mhz (pamięci PC100 ale Hyundai, podniosłem i/o do 3.8v i nawet się nie grzeją) czy raczej brak napięcia (2,3v). 3) czy ktoś widział lub posiada opis moda do płyty Abit BE6-II na zablokowanie PCI/AGP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2. Doszedłem do 155mhz więcej trzymały mnie pamięci. U Ciebie może być ten sam problem, choć myślę że dochodzisz pomału do kresu podkręcalności tego proca. Masz zrobionego v-moda ???, z tego co pamietam malowało sie nóżki, jak wrócę napisze Ci dokładnie które (osiągasz max ustawienie 3.3V!!!). Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2. Doszedłem do 155mhz więcej trzymały mnie pamięci. U Ciebie może być ten sam problem, choć myślę że dochodzisz pomału do kresu podkręcalności tego proca. Masz zrobionego v-moda ???, z tego co pamietam malowało sie nóżki, jak wrócę napisze Ci dokładnie które (osiągasz max ustawienie 3.3V!!!). Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-)Gratuluje wyniku, miałem kiedyś coś takiego, też na be6-2. Doszedłem do 155mhz więcej trzymały mnie pamięci. U Ciebie może być ten sam problem, choć myślę że dochodzisz pomału do kresu podkręcalności tego proca. Masz zrobionego v-moda ???, z tego co pamietam malowało sie nóżki, jak wrócę napisze Ci dokładnie które (osiągasz max ustawienie 3.3V!!!). Jak go chłodzisz i jakie masz temp ?? Chłodzisz jakoś mostek, przy wysokich fsb ten malutki zielony radiator nie wystarcza:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Chłodzę go kólerem ;) miedzianym AMD3200+ ; nie wiem czy jest sens dawać więcej Vcore na powietrzu? 2,3v to i tak sporo. Co to NorthBridge to mam chłodzenie od Solteka 75FRN-L - dwa razy wyższy radiator+śmigiełko także jest OK. Temperaturkę zmierzę jak tylko znajdę ten dodatkowy czujnik temperatury który wpina się koło AGP :) Ale poza tym jest szansa że zamienię go "po znajomości" na Celinę 600 - i zabawa od nowa :D PS. Jak widzę kolegę od WC to aż się łezka w oku kręci że swój zestaw WC sprzedałem :( :( :( Sprzedajesz jeszcze te Twoje nagrzewnice-lustereczka? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Daj mu napięcie do bulu ;-), cooler masz dobry. Albo zmień na tego celka, 1.0 myśle że wyciągniesz spokojnie. Poszukaj w necie v-moda bez niego dużo nie pociągniesz. Ja wczoraj w nocy testowałem swojego tualatina przy chłodzeniu atmosferycznym (zostawiłem otwarte okno;-) woda miała 5C na procu 11. Ładnie wstawał win przy 150mhz (1.2@1.8). Pelt czeka na montarz (150W) ps. oczywiście, mam chłodniczki w każdym rozmiarze i ilości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...