Skocz do zawartości
MaX_Lca

Jaki cooler na NB w Abit NF7-SL v2.0 ?

Rekomendowane odpowiedzi

No i stalo sie to co bylo kwestia czasu, po tygodniu sluchania rzęzenia w obudowy postanowilem rozstac sie z oryginalnym wiatraczkiem.

Czy zloty Zalman ZM-NB32J bedzie dobrym odpowiednikiem ? Czy wystarczy takie pasywne chlodzenie, i czy zmiesci mi sie jesli mam na procku Pentagrama QC-80AlCu.

A moze jakis radiator z coolerem, jesli tak to jaki tam by sie zmiescil ? Najlepiej jakis gotowy zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nb lepiej zaloz niebieskiego zalamana. Ma wiecej finow. Zeby pasowal trzeba przypilowac lub zagiac trzy finy bo pentagram nie zachodzi na procesor. Ale po tym zabiegu masz radiator z aktywnym chlodzeniem. pentagram jest tak skonstruowany ze dmucha na nb i pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja założyłem na chipset złotego zalmana ucinając mu 5 żeberek, ponieważ kolidowały z Pentagramem.

Uważam, że jest to w zupełności wystarczające chłodzenie dla układu, ponieważ, jak wspomniał mój przedmówca, Pentagram ma dość znaczny rozrzut powietrza na boki.

Jednak, Pentagram jest,a jak na moje wymagania, strasznie głośny! Konieczme jest zapuszczenie go na 5V lub wykonanie dla niego sterownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak przedmówca polecam:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=54525f4e422d31

Do tego jakiegoś Papst'a 40x40 za 10zł z allegro i będziesz miał wypasione chłodzenie!

No chyba że stać Ci na wersję miedzianą:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=54525f4e422d3143

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R--PL

jeszcze za 20 zl masz podswietlanego miedzianego coolermastera:) apropo papsta 40x40 412s wcale nie jest cichy:) nawet na 7v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...