czadun Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Ostatnio kupilem Asusa V9999 GT. Karta smiga jak trzeba! Tylko mam kilka problemow ktore sie nie pojawialy przed nia... Pierwszy problem. Niekiedy jak pogram w jakas gierke i pozniej chce wejsc w zaawansowane opcje grafy to obraz znika na chwilke, wyskakuje blad ze nie moze znalesc jakis tam dll'ow od karty i musze robic restart zeby moc znowu zagrac. Drugi problem. Przy pracy w systemie niekiedy przy ogladaniu filmow, a nawet przy graniu, obraz w momencie rozciaga sie pionowo i nic nie mozna zrobic, system nadal dziala, i musze intuicyjnie z klawiatury restart systemu zrobic. Trzeci problem. Niekiedy przy wlaczeniu systemu, jak sie ma zaladowac SmartDoc, ciach - system restart... Uruchamia sie jeszcze raz i jest ok. Myslalem ze to przez zasilacz i kupilem nowy Chiefteca 420, robilem formatke i nic. Moze to przez SmartDoc'a. Mam zamiar kupic Silencera5 i wyrzucic SmartDoca z systemu. Postaram sie zrobic zdjecie jak mi sie obraz rozciaga i wstawie jak najszybciej. Macie jakies propozycje co to moze sie dziac :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Tak Zainstaluj od nowa sterowniki, wczesniej wyczysc rejestry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Instalowalem juz rozne sterowniki czyszczac przy tym rejestr, tylko zawsze instalowalem SmartDoca bo zalezy mi na ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 wyjmij kartę ,spręż powietrze w płucach :D i przedmuchaj porządnie slot agp ,wygląda jakbt źle łączył albo karta źle siedzi ,ewnetualnie jakiś konflikt sprzętowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Wlasnie w tej chwili rozciagna mi sie obraz i zrobilem zdjecie. Jak widac ikonki sa niezle rozciagniete.. Rozwiazalem ten problem chwilowo obracajac obraz o 90S a pozniej wrocilem do normalnego 0S uzywajac HotKeys. A po za tym to cos jest nie tak z ta karto bo 3dMarka 05 nie chce mi ukonczyc a w jednej scenie pojawiaja sie dziwne objekty, takjakby pamieci cos byly rabniete... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 moze sa? wymien ja, co ci szkodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zrób najpierw świeży system a potem dopiero testuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Swiezy system robilem kilka razy.. Dzisiaj ide do sklepu zeby mi ja wymienili.. Tak sie fajnie sklada, bo to bedzie moj trzeci Asus, pierwszy co kupilem byl rabniety - wiatrak sie nie krecil a wszystko bylo podlaczone i sie swiecil... A teraz te pamieci... moze wymienie na jakas inna, co myslicie o Galaxy Glacier?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Bierz jeszcze raz tego asusa - to wypaśny model. Musiałeś źle trafić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Cadun, a w jakim sklepie kupowałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Kupowalem w PC Projktcie... Chcialem ja wymienic dzisiaj na inna ale sie nie zgodzili bo minal jeden miesiac gwarancji. Kazali mi napisac maila co sie dzieje dokladnie i poslalem im zdjecie. Maja to poslac do ASUSA i oni cos ponoc doradza. Jak nie to oddac kartre i czekac na nia az 14dni!!!!!!!!!!!! Na czym ja bede gral albo pracowal!!! Zobaczymy co mi napisze ASUS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Ten sklep to w krakowie na starowislnej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Heh.. a chciałem tam kupic tego Asusa 9999GT/TD. Teraz zaczynam wątpić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Tak ten sklep jest na Starowiślnej w Krakowie. No cena jest kuszaca... Mowili mi ze kilka osob mialo problemy z ta karta w 3dmarku 05, ale ze to wina sterownikow... Taka karta powinna byc zgodna z wszystkimi Detonatorami, a nie tylko ze sterownikami ASUSa... Probowalem tez sterowniki ASUSa i komp zachowywal sie jeszcze gorzej... Jak sie ladowaly do systemu, to byl restart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deexit Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Miałem też problem z v9999GT, polegający na delikatnym przycinaniu sie obrazu (efekt podobny do wyłączonej v-sync tyle ze nie w tej płaszczyźnie) Bez znaczenia była rozdziałka i AA on lub off. System kladziony "na czysto", różne stery u innych działające i sprawdzone, podmieniany RAM, bez SmartDoctora i z zainstalowanym SmartDoctorem, napięcia mierzone PC Probe Asusa (stabilne) i ciągle to samo. O dziwo karta przechodziła marki bez problemow i dawała wyniki porównywalne z podobnymi konfiguracjami. A obraz i tak sie przycinał. Po tygodniu przy kolejnym włączeniu PC... kwiatki na ekranie i już mu tak zostało. Oddałem do serwisu i czekam i czekam a tu HL2 na dniach buuuuuuuu. BTW co to mogło byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam. Miałem taki sam problem na Winfascie, ale od ponad miesiaca nic sie złego juz nie dzieje. Ten Asus jest wypaśny [miałem go], i jeszcze kupiony w PCP. Czemu tak pisze, bo czesto tam kupuje i nigdy ludzi w balona nie robia. A co do tego rozszezania sie ekranu to byc moze przez stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Równiez mam takiego asusa z PCP. i Wszystko jest ok. musiales zle trafic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shirkan Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Trzeci problem. Niekiedy przy wlaczeniu systemu, jak sie ma zaladowac SmartDoc, ciach - system restart... Uruchamia sie jeszcze raz i jest ok. Co do tego ja miałem podobny na karcie asusa 9570TD rozwiązałem to przez wyłączenie w msconfigu w zakładce uruchamianie nastepujących plików: anvshell NvCpl nwiz te trzy pliki powoduja konflikt sprzetowy i powodują restrat, ale niewiem dla czego ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A ja mam jeszcze pytanie czy Fast Write może powodować jakieś zwisy lub resety podczas pracy. Miałem tak z Radkiem 9600 pro i tutaj wydawało mi sie wczoraj że i na v9999gt nastąpił zwis kompa. Lub to była wina sterowników. Zwieszenie nastąpiło na 3dmarku2003 - wyskoczył niebieski ekran ze nastepuje zrzucanie pamieci fizycznej itp. dziwne troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A ja mam jeszcze pytanie czy Fast Write może powodować jakieś zwisy lub resety podczas pracy. Miałem tak z Radkiem 9600 pro i tutaj wydawało mi sie wczoraj że i na v9999gt nastąpił zwis kompa. Lub to była wina sterowników. Zwieszenie nastąpiło na 3dmarku2003 - wyskoczył niebieski ekran ze nastepuje zrzucanie pamieci fizycznej itp. dziwne troche. Blue Screen. Moze miałes cos podkrecone i kom był niestalibny przez to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Nie mam podkręconego ani jednego komponentu, ale być może zrobiło się za gorąco, w pokoju ciepło było bardzo a komputer nie jest wentylowany dodatkowymi wentylatorami i podczas pracy wentylator z karty ma spore obroty, bo cale wnętrze kompa mimo tego że jedna ścianka jest zdjęta jest bardzo ciepłe - praktycznie bez cyrkulacji powietrza. Zastanawia mnie też opcja fast write, czy to tylko był obiaw przy radeonach czy również z nVidią moze być taki problem. Fakt faktem, w pobliskim poście opisałem problem kolizji apletu javy z Opery ze sterownikami, co też jest bardzo ciekawym zjawiskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Mi sie restart robil przez messengera. Odinstalowalem go i teraz jest ok. Ale nadal mi sie obraz rozciaga jak wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mi sie restart robil przez messengera. Odinstalowalem go i teraz jest ok. Ale nadal mi sie obraz rozciaga jak wyzej...Ja bym na twoim miejscu znowu wymienil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mi dziś na medal of honor pacyfic assault podobnie rozciągnął się ekran. Kartę mam z PC Project, czy oni dawali coś znać tobie jak ozbyć się problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Moim zdaniem to nie wina Asusa, mi na Winfascie 6800 GT tak samo sie robiło ale niewiedziecz czemu juz sie nie robi:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 kolizja sterowników? ja jadę na najnowszych nVidii 66.93 pod XP, a jakie operacje wykonałeś Johny_85, że to zniknęło? czy tylko robiło to się na początku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Możena sie o to spytac nVidii, jak rozwiazac ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Ja wpadlem na pomysl jak przywrocic normalny obraz jak sie rozciagnie. Ustawilem sobie HotKey w sterownikach na obrot obrazu o 90s a pozniej wrocilem do 0s i wszystko bylo ok. W PCProjekcie nic mi nie mowili ze cos moze sie znia dziac. Nadal czekam na odpowiedz od ASUSA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Więc to nie problem tylko ASUSa, czadun a często to u ciebie występuje? I czy na windowsie pracując również? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czadun Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Więc to nie problem tylko ASUSa, czadun a często to u ciebie występuje? I czy na windowsie pracując również?Roznie, jednego dnia rozciagna mi sie obraz 3 razy, a niekiedy jest spokoj przez kilka dni. Rozciaga sie jak gram, pracuje w windowsie, ogladam TV. Ale odziwo jak zrobie kombinacje z obrotami to dziala dalej wszystko... Wiec to sa napewno sterowniki a nie sprzet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...