kawis Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Witam!!! Wiem ,że zaraz mnie pojedziecie i to nie wąsko ,zle w żadnych tematach nie mogę doszukać się odpowiedzi. Co mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Abita KX7 czy Gigabyte GA-7VAX. Mam czas do jutra do 12. Chodzi mi o overlocking i stabilność. Jaka jest szansa ,że na gigabyte dociągne do Fsb200?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Witam!!! Wiem ,że zaraz mnie pojedziecie i to nie wąsko ,zle w żadnych tematach nie mogę doszukać się odpowiedzi. Co mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Abita KX7 czy Gigabyte GA-7VAX. Mam czas do jutra do 12. Chodzi mi o overlocking i stabilność. Jaka jest szansa ,że na gigabyte dociągne do Fsb200?? bedzie chyba problem - bo chyba jeszcze niewielu userów tych mobo jest-a jak juz by sie znalezli to nie wiem czy ciągneli do 200 ja tylko mogę wypowiadac sie na temat mobo kt333 -miałem chyba juz wszystkie liczące sie modele poza epoxem i powiem tyle-jesli chodzi stabilnośc - gb to prawdziwy lider a z oc to juz u niego pewnie gorzej w necie czytałem o 165 i 175fsb na7vax ale na biosief4 a wypuscili juz f5 wiec moze pójdzie wiecej- ale powtarzam -może Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ale zapytaj facha - może miał i testował to najwieksza fachura od mobo pod amd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 To ja już sam nie wiem co mam robić :cry: Myślałem o tym Gigabyte bo mam lan i dobrą dźwiękówke, ale korci mnie wysokie fsb... Ratujcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 To ja już sam nie wiem co mam robić :cry: Myślałem o tym Gigabyte bo mam lan i dobrą dźwiękówke, ale korci mnie wysokie fsb... Ratujcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Ja jak zwykle polecam Abita :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 tu masz jeszcze do poczytania http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9715 ale abit to juz niestety 2 liga:wypowiedzi użytkowników jak i fakty(bo jak nazwac jak nie porazką produkcje mobo dla abita przez ecsa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 tu masz jeszcze do poczytania http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9715 ale abit to juz niestety 2 liga:wypowiedzi użytkowników jak i fakty(bo jak nazwac jak nie porazką produkcje mobo dla abita przez ecsa) Z tą kooperacją abita z ECS to faktycznie porażka, ale jak dotąd osobiście z Abitami nie miałem problemów a montowałem sporo zestawów na tym mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 tu masz jeszcze do poczytania http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9715 ale abit to juz niestety 2 liga:wypowiedzi użytkowników jak i fakty(bo jak nazwac jak nie porazką produkcje mobo dla abita przez ecsa) Z tą kooperacją abita z ECS to faktycznie porażka, ale jak dotąd osobiście z Abitami nie miałem problemów a montowałem sporo zestawów na tym mobo. pewnie -bo to przyzwoite mobo ale moim zdaniem abit-to juz nie to co kiedys sam widziałem jak na słowo ABIT- wszyscy robili wielkie OOOO z zachwytu a poza tym kolega poszukuje płytki do niezłego oc-choc czytałem jak lancer bez problemu puścił ją na 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Poza tym te Gigabyte to tez fajne płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Czyli rozumiem ,że mam mieć gdzieś te Kt400 i AGP8x? I mam brac Abita. Może jeszcze inni się wyowiedzą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ale zapytaj facha - może miał i testował to najwieksza fachura od mobo pod amd Więc tak :) Ja bym bral stanowczo Abita (wydajnosc) i w ogole te plyty juz sa troche na rynku wiec wszytskie bugi sa znane i do naprawienia. Co do GA vs Abit zdecydowanie Abit (mialem okazje bawic sie nim przez chwilke) sam mialem KR7A RAID 133 podobal mi sie bardziej niz wczesniejszy Epox 8KHA+ (mozna powiedziec ze blizniaczo podobna tylko inny chip i ten 5:2:1 divider ) czemu???. Ustawianie manualne dzielnikow (to kocham u Abita). Bez problemu osiagasz FSB 200 sprawdzanie nie raz! ja wyciaglem z D1200 7x179mhz max jezeli chodzi o FSB pamieci juz wysiadaly jakies gowniane DDR333 Seitec czy cos. Wydajnosc stawia go w czołówce płyt pod AMD (wcale ten KT400 i Vlink 533mbps duzo nie dal przyklad MSI KT3 vs KT4). Abit jest Imho zajebisty wszelkie ustawienia pamieci masz w biosie to Samo jest Soft Menu III niestety Vcore up to 1.85V a Vdimm bodajze do 2.85V. Szkoda ze male Vcore ale lutowniczka w reke i mamy Moda. Co do KT400 to najprawdopodobniej nie wspiera dzielnika 1/6 PCI. Ten chipset PRZECIEZ NIE WSPIERA OFFICJALNIE DDR PC3200!! (400) tak wiec jezeli chodzi o dzielniki to lepszy jest Abit poniewaz ustawiasz manualnie. Te plyty GA to narazie pierwsza partia wiec rv 1.0 czyli najgorsze wiec moga byc problemy np w rev 1.0 VRX nie bylo dzielnika PCI 1/5. GA-7VAXP Nie ma ustawien timmingow pamieci w biosie jest tylko ustawiania na normal i turbo (jakos tak) dwa lub trzy tryby. Wiec kaszanka. GA jest niepewne a Abit pewny tak wiec ja bym stanowczo bral Abita. Jedynym minusem Abita jest brak AC 97'. Ga jest zdeczka bardziej wypasione ale i tak jezeli chodzi o O/C i wydajnosc to Abit bedzie lepszy. Ale i tak ja zostaje przy swoim ze najlepsza plyta pod AMd to 8K5A2/+ moze byc tez 3+ jak ktos dual raid potrzebuje. Bierz Abita. pozdrawiam Tristan Ps. Kawis to odemnie WC kupiles :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Aha zapomnialem dodac ze Abity AT7/KX7 maja jakies problemy ze zmiana mnoznika w Athlonach XP. Ale np Lancer zmienial mnoznik na KX7! I mialem znajomka co mial AT7 i AXP 1600+ AGOIA @1800mhz z odblokowanym mnoznikiem (odblokowanym takim zestawem Millenium Galicator czy jakos tak to sie nazywa w USA sprzedaja). I mnoznik zmienial bez problemu ale kto wie kiedys bylo juz poruszane ze najlepsze egzemplarze zostaja w USA :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Mam Abicika na wlasnosc od piatku i jestem bardzo zadowoly. 200MHz FSB jest bardzo milutkie. Szkoda ze Vcoretylko do 1,85V ale wysterczy maly modzik i juz po problemie. Poza tym to najwydajniejsza plyta na KT333. Ze zmiana mnoznika nie mam problemu-ani na plycie ktora kiedys testowalem ani na mojej wlasnej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 GA-7VAXP Nie ma ustawien timmingow pamieci w biosie jest tylko ustawiania na normal i turbo (jakos tak) dwa lub trzy tryby. Wiec kaszanka. ma ma ctrl+f1 -nie wiem dlaczego mozna w nie wejsc w ten sposób tylko ale są Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 GA-7VAXP Nie ma ustawien timmingow pamieci w biosie jest tylko ustawiania na normal i turbo (jakos tak) dwa lub trzy tryby. Wiec kaszanka. ma ma ctrl+f1 -nie wiem dlaczego mozna w nie wejsc w ten sposób tylko ale są dobrze wiedziec moze beda mial ja za niedlugo w lapkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...