Skocz do zawartości
limerro

zakupy w USA :-]

Rekomendowane odpowiedzi

hej

pewnie ktos zetknal sie z tym problemem:

poprosilem kolege, ktory siedzi w USA, aby mi kupil laptopa - pytanie jak

przeslac go do Polski (najlepiej przesylka lotnicza) i nie zaplacic cła?

Jaka firme kurierska polecacie ?

Podobno rzeczy uzywane do danej wartosci mozna tak przeslac bez oplaty?

Jakies doswiadczenia w tej dziedzinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz chcecie wysylac wysylajcie droga morska, bylem w tym roku w stanach i wyslalem tak paczke za namowa kolesia w polskiej agencji, powiedzial ze najmniejsze ryzyko zlapania jest jak ida wlasnie tym sposobem.

Ale ja radze wam spokojnie zabrac ze soba sprzet, ja mialem w bagazu glownym nowa nagrywarke pionera, jeszcze tam jakas elektronike, w bagazu podrecznym mp3 playera, i aparat - wszystko nowe kupione w stanach, podchodze spokojnie do bramki "Nic do oclenia" a koles do mnie - jesli nic nie masz nic do oclenia to prosze wychodzic i tak zakonczyla sie moja sprawa celna. Jestem b. zdziwiony ze tak slabo trzepia no ale tak jest;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[..]"Nic do oclenia" a koles do mnie - jesli nic nie masz nic do oclenia to prosze wychodzic i tak zakonczyla sie moja sprawa celna. Jestem b. zdziwiony ze tak slabo trzepia no ale tak jest;)

To miałeś farta, mój brat wracał w czwartek ze stanów i przetrzepali wszystkich polaków :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie nie piszczie ;/

Jesli wysylasz paczke Z USA do Polski do piszesz ze sprzet uzywany i gowno warty i nawet jak otworza to ci nie udownai ze jest nowy, oczywisce jak nie bedzie razem z nim gwar i dowodu zakupu.

Na lotnisku o ile wiem kompletnie nei sprawdzaja, przynajmniej jak ja wraclem z USA to wchodzilo sie w wybrane drzwi i nawet nikt nie stal i sie nie pytal czy cos do ocelenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludki!!! Ja co roku wyslam paczki ze Stanow do Polski dorga Morska... tylko , ze :

Wartosc paczki w dekalracji nie moze byc wieksza niz 40 Euro (badz $) w tym roku cos sie zmenilo... . Zawsze wysyalem sprzet w paczce ( dvd , laptopy , cyfraki) ladnie to "otulilem" w jakies ubranka w deklaracji pisze ZAwsze Uzywane Ciuchy.. Wartos 35 $ ( czy Euro) i jeszcze nigdy nic nie bylo oclone ( paczka przychodzi srednio 4-6 tyg) ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi