eleska Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Od dzis mam chello plus w 3miescie, wszystko fajnie , z www i ftp leci 350 kB/s ale podczas uzywania jakiegokolwiek programu p2p transfer (download, bo upload jest ok - 45-48) wynosi 0-10 , skacze strasznie , po prostu beznadzieja , dodam , ze uzywam soulseeka i BT.Ktos ma na to jakies lekarstwo ?(dodam , ze oficjalne stanowisko chello = nie blokujemy portow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Co za problem ustawić sobie w kliencie BT żeby szło na port 80? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Nie blokują :) U mnie w sieci też nie blokują tylko przycinają do 1 KB :) a przy wiekszej ilosci polaczen do 512 bajtów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 No wlasnie na tym polega polityka chello. Nie blokuja tylko przycinaja (ech tez mi roznica efekt prawie ten sam). Np. teraz zamiast miec od kolesia na Hubie DC Lysekil Sweden download 70 pare kilosow, mam ponizej 10 kB/s. Swoja droga od ani jednego Lanowca na tym hubie (jak i na innych) , a jest ich bez liku, nie udalo mi sie osiagnac transferu wiekszego niz 10 kB/s (pobieranie zaczyna sie 90 kB/s potem przez pewien czas utrzymuje sie na poziomie 20 kilosow ale wkoncu i tak spada do 10 i mniej , zazwyczaj 5 lub 6 kB/s). Co wazne kumpel na neo z tymi samymi kolesiami mial transfer na poziomie 50 i wiecej kilosow :( Wiec widac ze wybrani przeze mnie nie ograniczali transferow np: netlimiterem Podobna analogia jest w torrencie. Przykladowo sciagam od 7 seedow z predkoscia 5 kB/s (bo to tej predkosci wydaje mi sie admini chello tna) no i mamy te niby 35 kB/s. Od tych samych jednak seedow powinienem miec powiedzmy 2 x 30 KB/s + 1x15 kB/s + itd i byloby zapewne full lacza. No ale admini chello sa milosierni i pozwalaja osiagac max transfer (wkrotce nawet i 1,5 Mbit) z htpp i ftp. Heh :( I TERAZ WAZNE. Chello przycina usersom zabawe w p2p ale nie wszystkim :!: Polowie, moze mniej lub wiecej. U mnie na osiedlu polowie dziala ok a drugiej nie :cry: Zeby wykluczyc moj cfg wziolem moj komp pod pache i polazlem do ziomka z chello dzialajacym ok. Podpiolem mojego kompa pod jego modem i bylo ok , znaczy sie transfery wysokie :o :!: Wracam na chate i podlaczam kompa u siebie i znowu.... mulii Heh jeszcze kilka dni temu mi wszystko zasuwalo. Najlepsze jest to ze chello robi tak od lat, juz kiedys tak mialem i to nie raz ograniczone transfery z p2p. Wyglada to tak. 1 rok mialem ok, potem pol roku p2p=kapilca (aczkolwiek dc dzialalo bo wtedy chello tylko porty blokowalo), potem rok ok a potem znowu kilka miechow tragedia (mialem zwalone transfery z indywidualnymi usersami np : z neo jak ktos mi np tlenem plik przesylal). Potem bylem szczesliwy wszystko ok i znowu teraz pupa. Przycinaja transfery rowno. Tylko http/ftp = max speed. Ech... dlatego albo jestes szczesliwym posiadaczem chello albo nie. Taka loteria. Od kilku dni los sie ode mnie odwrocil i teraz mam to samo co kilku moich kumpli z ktorych sie jeszcze nabijalem kilka dni temu (twierdzac zeby porty zmienili w emule ze robia cos nie tak :lol:, ze mi torrent i inne dzialaja full speed i wogole chello rocks :evil: ) :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...