MATZ Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Najlepszy jest Dremel ale rownie dobra jest szlifierka katowa ja cialem kwadrat+polokrag i wyszlo co mm rowne.Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 "toya" to towar dedykowany specjalnie do marcettoof ( to słowo specjalnie 4 Mayek :mrgreen: ), podobnie jak słynna marka "elvis" i "pegasus", są to wyroby mniej niż "domowego użytku" i ich producenci raczej pozostają w cieniu w obawie przed szerokim gronem zadowolonych klientów, więc stronki raczej nie posiadają :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ludzie, nie szalejcie, jeżeli użyję tak drogiego sprzętu to jedna dziura wyniesie kilkadziesiąt złotych a za takie pieniadze to każdy warsztat ślusarski zrobi to z malowaniem. A gdzie satysfakcja z samodzielnej roboty? Pozostaję przy wieceniu, wyłamywaniu, piłowaniu i sprayowaniu :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Najlepszy jest Dremel ale rownie dobra jest szlifierka katowa ja cialem kwadrat+polokrag i wyszlo co mm rowne.Polecam. poczytaj tutaj ja tak robiłem a za tydzień idę malować w zakładzie samochodowym :) ale wycinałem tak jak jest opisane w artykule http://www.tomshardware.pl/howto/02q3/0207...0724/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A ja powiem ze Toya to zajebista firma :)... Hehe mam 2 wiertarki od Toyi i byly bardzo ostro uzywane (robiłem siec w bloq 15 pięter) i dziór duzo... jesli ta podruba dremla jest tak dobra jak wiertarka to POLECAM!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Jesli oni Ci w tym wytną dzióry to ja Cie nierozumiem... Gdzie cała zabawa.. gdzie satysfakcja... gdzie przyjemność... Ja mam wycięty prostokątny otwór szlifierką kontową z tarczą do metalu... wszystko to marki Phenix cena 30zł ale wyciąć tym okrągłą dzióre to moze byc cieżko choc na wiatrak to dziora moze byc prostokątna ;) Cała zabawa polega na tym, że obudowa się złoży w całość! wszystko będzie pasować do siebie, nic nie będzie wystawać. Dziury na wiatraki będą okrągłe, plexi napewno się nie zniszczy podczas obróbki. A jeżeli chodzi o zabawe to napewno będzie jeszcze pole do popisu. A efekt napewno zobaczycie na tweak pl, tyle że nie prędko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 zalezy jakiego ksztaltu ma byc to otwor i dlaczego ma to byc okragly??? ja w swojej obudowie nawiercilem otwory 20mm - rozwiercane przynajmniej czterema grubosciami tak by nie poszarpac blachy - reszte docialem katowka - sa takie specjalne tarcze (nie wiem do czego one konkretnie sa) bardzo cieniutkie. obrsowalem sobie linie od otworow olowkiem i katowka idzie tak prosciutko jak od linijki. tarcza wcina sie jak w maslo i co najwarzniejsze nie przypala nawet krawedzi. otwor wyszeldl bajka - prostokat z ladnymi promieniam. wyciecie dwoch otworow zajelo mi jakies pol godziny. a by co mozna zerknac na moje www - nic zachwycajacego - ale zawsze cos tam. apropo okraglych otworow - sa takie specjalne otwornice do blachy. nawierca sie niewielki otwor prowadzacy - potem zaklada sie na to dwa pierscienie - srednice sa rozne do na prawde duzych - i te pierscienie sa potem sciskane - otwor wyciety jest wiec prawie tak samo jak na matrycy. superdokladnie i nawet nie trzeba juz tego pilnikiem poprawiac. z tego co jest mi wiadomo jest to strasznie drogie - ale po co zaraz kupowac. wiem ze b.czesto stosuja to elektrycy do wycinania otworow w szafach - rozdzieniach elekt. - pod kable grubosci nawet reki - mozna popytac - dogadac sie postawic przyslowiowa flaszke i zrobione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P jak masz 2 lewe rece to nie moja wina . ja wycialem tym wszystkie dziury w mojej budzie i sa prawie idealne.zadnych odpryskow i nie musialem nawet budy malowac drugi raz.ale potrzebna jest "stojaca"wietrarka nie wiem jak to sie zwie :) poprostu jest zamocowana pionowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P jak masz 2 lewe rece to nie moja wina . ja wycialem tym wszystkie dziury w mojej budzie i sa prawie idealne.zadnych odpryskow i nie musialem nawet budy malowac drugi raz.ale potrzebna jest "stojaca"wietrarka nie wiem jak to sie zwie :) poprostu jest zamocowana pionowo Nie mam dwoch lewych rak, wrecz odwrotnie :) Nie napisales poprzednio ze robiles to na wiertarce slolowej a wlasnie o to mi chodzilo, gdy opisywalem swoja metode. :) Poczytaj jeszcze raz co napisalem :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P jak masz 2 lewe rece to nie moja wina . ja wycialem tym wszystkie dziury w mojej budzie i sa prawie idealne.zadnych odpryskow i nie musialem nawet budy malowac drugi raz.ale potrzebna jest "stojaca"wietrarka nie wiem jak to sie zwie :) poprostu jest zamocowana pionowo Nie mam dwoch lewych rak, wrecz odwrotnie :) Nie napisales poprzednio ze robiles to na wiertarce slolowej a wlasnie o to mi chodzilo, gdy opisywalem swoja metode. :) Poczytaj jeszcze raz co napisalem :P :P A ja dzis zakupilem podrobe dremela marki kinzo (holenderskie jakies) za 99 pln w castoramie i jestem bardzo zadowolony. Pol godzinki i dziura pod 120x120 gotowa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja tam tne Dremelem do tego jeszcze jest wałek giętki i kamienie szlifierskie i idzie jak burza :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 blasterd to mayek: jak chcesz sobie panie początQjący postów nabijac to nabijaj w inny sposob... mayek poczatkujacy?, hahahaha, no ale zes mu przygadal hahahaha, no jak coola w plot hahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P jak masz 2 lewe rece to nie moja wina . ja wycialem tym wszystkie dziury w mojej budzie i sa prawie idealne.zadnych odpryskow i nie musialem nawet budy malowac drugi raz.ale potrzebna jest "stojaca"wietrarka nie wiem jak to sie zwie :) poprostu jest zamocowana pionowo Nie mam dwoch lewych rak, wrecz odwrotnie :) Nie napisales poprzednio ze robiles to na wiertarce slolowej a wlasnie o to mi chodzilo, gdy opisywalem swoja metode. :) Poczytaj jeszcze raz co napisalem :P :P A ja dzis zakupilem podrobe dremela marki kinzo (holenderskie jakies) za 99 pln w castoramie i jestem bardzo zadowolony. Pol godzinki i dziura pod 120x120 gotowa :D po pierwsze za drogo :) po drugie pol godziny :) dluuuugo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a nie lepiej uzyc takiego bajeru ?? montujesz w wiertarcei wiercisz piekne otwory zamiast zabawy z jakims Dremelem za 500 zeta :lol: :lol: :lol: http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ ?? prawie spadlem z krzeselka jak czytalem te wasze texty :) Nie lepiej. Chcialbym cie widziec z wiertarka w reku i z tym bajerem :lol: Probowalem , ale widia "szczelila" Lepsze jest cos podobnego, ale montowane do urzadzenia sluzacego do ciecia kafelek, masz docisk caly czas, i rownomiernie sie sila rozklada. Tym to moze i z czasem bys wyskrobal, ale zdrowia zycze i dobrej (czytaj : wytrzymalej) wiertarki :P jak masz 2 lewe rece to nie moja wina . ja wycialem tym wszystkie dziury w mojej budzie i sa prawie idealne.zadnych odpryskow i nie musialem nawet budy malowac drugi raz.ale potrzebna jest "stojaca"wietrarka nie wiem jak to sie zwie :) poprostu jest zamocowana pionowo Nie mam dwoch lewych rak, wrecz odwrotnie :) Nie napisales poprzednio ze robiles to na wiertarce slolowej a wlasnie o to mi chodzilo, gdy opisywalem swoja metode. :) Poczytaj jeszcze raz co napisalem :P :P A ja dzis zakupilem podrobe dremela marki kinzo (holenderskie jakies) za 99 pln w castoramie i jestem bardzo zadowolony. Pol godzinki i dziura pod 120x120 gotowa :D po pierwsze za drogo :) po drugie pol godziny :) dluuuugo :lol: Po pierwsze nie mam w domu zadnego sprzetu typu wiertarka wiec sie przyda. Po drugie cwaniaczku zobaczym byl chetnie jak sobi radzisz z dremelem :D , to nie jest takie proste jak zamocowana pionowo wiertarka, ale teraz to bym juz wycial w 10 minut :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Ja do wycięcia dziury pod okno w starym Big Tower Vobisa użyłem wyrzynarki. Idealna sprawa położyłem na szufladzie dykte na dykcie bok z obudowy wywierciłem otwór i wio. Idealnie tnie można wycinać dowolne kształty. Tylko trzeba dosyć mocno dociskać wyrzynare to wtedy nie szarpi. Wyżynara Pegazusa kosztowała mnie 45zł + brzeszczoty do metalu 10zł. Ale radochy tyle że ho ho ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...