y20 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Mam mozliwosc wybrac miedzy dwoma Kartami a ot i ich parametry Fic Ati RADEON 9500 Pro z 128 MB (3.6ns) czy GAINWARD GF Fx 5600 Ultra II 128 MB (nie znam czasu pamieci) ktora kupic ? Wiem ze siedzi tu bardzo wielu expertow takrze mysle ze wybralem dobre forum za wszelkie odpowiedzi dziekuje ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 juz wiem jaka jest predkosc pamieci dla GAINWARDA - 2.5 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 juz wiem jaka jest predkosc pamieci dla GAINWARDA - 2.5 ns jaka cena ? R9500pro ma 8 potoków :) i przybije FX5600Ultra do ściany jak mu się będzie podobało :D polecam Radzia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Radosława bierz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Redek i tylko radek, biorąc fx5600 popełnisz życiowy błąd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 ZNow kolejny topik bez sensu... HMMM nie widac przyklejonego o wyborze kart na samej gorze??? po co ciagle o to samo ludzie pytacie :P Co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Mylisz sie SpiderMan, to co przeczytalem w przyklejonym ... nie potrzebowalem opisu czy ceny karty a tym bardziej osiagow w 3DMarku ... potrzebowalem rady posiadaczy ... a po to jest chyba forum ... zeby pytac ... i sie dowiedziec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 acha a co do ceny - jedna i druga w przedziale cenowym 510-520 zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Tak na przyszłość... Nie pisz jednego posta pod drugim - używaj przycisku edit :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zi_Om Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Bierz radka ten Fx 5600 działa w niektórych aplikacjach wolniej od GF4 Ti 4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Widze ze zdania sa "podzielone" :D - 4:0 dla radka i prosze czyz nie pieknie jest poradzic sie ludzi ktorzy naprawde cos wiedza :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Jak weźmiesz tego radzia to pochwal się wynikami ;] a tak apropo to jestem posiadaczem fx5600 256mb golden limited(pamięci 3,3ns ale Samsungi ;/) i popełniłem życiowy błąd ;/(miałem starego kompa celinka 700 riva tnt2 ,abit bx133 raid no i jechalem z mamuśką zamówić kompa i podekscytowany zgodziłęm się na fx a bo nie mieli już ti 4400... ehhh... wtedy byłem młody i głupi no ale jakoś się przecierpi bo już zbieram na radzia 9800SE@pro ;]) wyciąga to co w podpisie ;/ może jak zmienię zasiłke to poleci więcej... bierz radka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 TYLKO RADOSŁAW, w DOOMA śmigam w 1024x768, High, Cienie przy 45 fps ( 4 potokowy FX miał by ok15-20 fps mniej). Poza tym świetna jakośc obrazu i ogromny potencjał o/c. Na allegro za 400 kupisz ,jak nie mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Spoko - bez zastanowienia bierz ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 y20 masz piękną tapetke gratuluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 hehe, Twoja nie gorsza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 tylko r9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 No i stalo sie wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem r9500pro, jeszcze go nie mam ale jak tylko do mnie dojdzie to zrobie testy i wrzuce wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 za 400 albo i mniej na alegro..?? moze ja zle patrze, ale jakbym nie szukal 9500 pro to zaczyna sie od 450 (aukcje) a kup teraz od 520 ;-( tez mysle nad wyborem tej karty (FIC) albo zjade nizej ze swoimi oczekiwaniami do 9550 - jeszcze nie wiem... AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 9500PRO lepszy od R9600 ?? (na allegro chodzą po 300zł.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuchciK000 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Bierz radka nie ma co sie zastanawiac. I jest szybszy o 30% od radka 9600pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 To skoro juz tu jestesmy w temacie R9500PRO to powiedzcie mi - czy lepiej jest kupic R9500PRO czy tez dozbierac i kupic R9800se@pro z pcserwisu? Podejrzewam, ze to drugie, ale na wszelki wole sie zapytac, bo wielkim znawca nie jestem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 9500PRO lepszy od R9600 ?? (na allegro chodzą po 300zł.) duzo lepszy zbliżonym odpowiednikiem (bez oc pewnie ciut słabszy) do 9500PRO mógłby byc 9600XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 y20 widać za dużo gibszytków jarasz, bo takich tematów jak twój w ostatnim tygodniu było kilka... Wystarczy umiejętność czytania, ty widać wyszkoliłeś się w pisaniu, i zapomniałeś o tym pierwszym. Wszystkie karty z serii FX to badziewia i nie warto ich kupować. Bierz oczywiście Radeonka, posłuży ci długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Wiec na zakonczenie chcial bym podziekowac wszystkim za rady ... W sumie na temat GF nie padlo tu zadne pozytywne slowa ... coz czasem i tak bywa. Ot i wyniki karty: 3DM01 12831 3DM03 3840 P.S. J-A-J-O moze i za duzo gibszytków jaram ale naprawde nie znalazlem porownania akurat tych dwoch kart ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 niech ktos rzuci linka do aukcji w ktorej karta jest tak tania, bo specjalnie poszukalem jeszcze raz i nigdzie nie widze za taka cene ; ) chetnie nabede od reki 9500 pro za 300 zeta ; ) AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 y20 Wszystkie karty z serii FX to badziewia i nie warto ich kupować. Teraz tak, ale z 3 miechy temu byl taki czas, ze 5900xt kosztowalo 900 pln i bylo to najtansze 8 potokow( wtedy to mialo byc 8, teraz wiemy ze to 4*2:PPP) i 256 bit, a do tego ladnie sie krecilo:) No ale za ta afere a potokami nvidia podpadla, nawet do 6800 sie przez to zniechcilem:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...