Skocz do zawartości
miloo

PIII 866 - Jak to podkręcić???

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ze swojego PIII 700MHz 7x100 wyciągnąłem troszeczkę :) 7x140 - o 40% go podkręciłem czyli z 700@980.

Ty masz trochę gorzej bo już masz 133 i ile ci wyciągnie to zależeć będzie w dużej mierze od pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojego PIII 700MHz 7x100 wyciągnąłem troszeczkę :) 7x140 - o 40% go podkręciłem czyli z 700@980.

Ty masz trochę gorzej bo już masz 133 i ile ci wyciągnie to zależeć będzie w dużej mierze od pamięci.

Pawlo ,

czy mógłbyś więcej napisać na ten temat :D :?:

Jeśli nie tu, to przynajmniej na priva - posiadam dokładnie ten sam procek.

Moje pytanie jest tu :

---------------------------

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1127901#1127901

dzięki z góry za odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co chcesz wiedzieć ??

Ja zmieniłem napięcie na 1.80V na procku.

Kupiłem jakiś wiatraczek CoolerMastera za 40zł, bo na tamtym troszkę się grzał do 60*C w stresie i głośno hałasował ponad 4000 obr/min. Na nowym w stresie mam max 35*C a w spoczynku ok 20-23* :) i jest nareszcie cisza 2000 obr/min nie przekracza.

Żadnego innego chłodzenia nie zmieniałem.

Jaką masz grafę i ile ramu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co chcesz wiedzieć ??

Ja zmieniłem napięcie na 1.80V na procku.  

Kupiłem jakiś wiatraczek CoolerMastera za 40zł, bo na tamtym troszkę się grzał do 60*C w stresie i głośno hałasował ponad 4000 obr/min. Na nowym w stresie mam max 35*C a w spoczynku ok 20-23* :) i jest nareszcie cisza 2000 obr/min nie przekracza.

Żadnego innego chłodzenia nie zmieniałem.

Jaką masz grafę i ile ramu ??

@pawlo

witam,

właśnie to co napisałeś chciałem wiedzieć :D ... czyli nastaw + jakie chłodzenie.

Grafa za chwilę : GF 4 Ti4200 128MB AOpen a RAM x3 128MB dwustronne SIEMENS (2 kości 133MHz + 1-kość 100MHz - Kingst. :arrow: ale za chwilę też będzie wymiana na SIEMENS-a 133MHz).

pozdro

leoTDI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A robiłeś może test w 3DMarku2001se, jeśli tak to ile miałeś pkt ??

Ja mam 320 sdramu 256mbhynix 133MHz i jakieś stare ale jare 64mbxxx 100MHz ale obydwie poszły na 140MHz bez problemu :)

dopiero zapodam ... jednak nie czytałeś podanego wcześniej linku :?

Będę podkręcał - po przygotowaniach - o których mowa wyżej i wtedy podam obszerne dane.

tu podkręcili go nawet do ponad 1GHz 8O

http://www.overclockers.com/articles199/

ps

4-lata temu kupiłem Abit BE6-II BX133 Raid aby ją podkręcać ... i aż :oops: że nic nie zrobiłem w tym kierunku. Dopiero córa mnie zmobilizowała ... bo potrzebuje teraz sobie pograć na TheSIMS2. Stąd nowa grafa (jeszcze na razie siedzi ATI Xpert/2000 32MB) i całe to tune :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak tam wyniki podkręcania procka ???

@pawlo,

powolutku :D ... dziś dopiero odebrałem grafkę (zaraz siadam do podmianki), w międzyczasie jeszcze dokupilem 256MB zamiast 128MB i będzie 512MB, jednak kość dostanę dopiero w następnym tygodniu, i wtedy tak naprawdę zacznę zabawę.

Pawlo,

dam znać napewno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...