Damianosz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam, może temat juz taki kiedys był - nie wiem, szukałem nie znalazłem. Mam Bartona 2500+ @ 11 x 212 i TwniMOSy 512 2,5-3-3-8 na ASUS-ie A7V600-X i zasiłce 360W Chiefteca. Jak podkręce procka szyną (stabilnie działa za wyjątkiem gier na szynie 225 - przy max temp w benchamrkach 60 C) większą ok 212 djamy na to 213, w aplikacjach 3D są zwisy, tak mogę robić wszystko jak odpalę jakąś grę dostaje zawisu i amen (temp. proca nie przekracza 56 C, temp. NB max osiąga 38 C). Próbowałem podkręcić pamięci :(.jeszcze gorzej nie chcą chodzic inaczej niż 2,5-3-3-8 kiedyś chodziły na cas 2,0 ale to było na szynie 200. Czy jest szansa podkręcić go dalej tak aby działały gry? :( Jeszcze jedno za co jest odpowiedzialne: "1T Command Control" i "Bank Interleave" oraz jak najlepiej ustawić "graphics aperture size". Z góry dziękuję za ewentualna pomoc. Pozdrawiam Damian :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 11x 212 - jak nic nie robię w winie teraz bawię się w pisanie i takie temperatury: CPU temp. - 49 C NB tepm. - 31 C 11x 220: CPU - 52 NB - 36 Dlaczego nie chcą działać gierki <beczy>????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 gierki nie chodza bo coś się psuje ;-) -> moze agp za wysokie dla radka ? mien agp na 4x i podjedz fsb moze pomoze,, procek może chcieć +Vcore, temp juz się zbliża do granicy tolerancji dla podkrecanego procka, btw. asus a7v600-x zawyza konkretnie temperatury... Jeszcze jedno za co jest odpowiedzialne: "1T Command Control" i "Bank Interleave" oraz jak najlepiej ustawić "graphics aperture size"."1T Command Control" czas oczekiwania bla bla bla ;-) krótszy lepszy, chcesz instrukcję -> forum pamięci "bank interleave" -> naprzemienne odswierzanie kostek, poządane 4-way "gra..." -> przydzielona pamięć dla AGP.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Tolerancyjna temp dla proca to prawie 80 C (a nawet 90); Tu zamieściłem screena: ftp://ftp.republika.pl - login i hasło: porost v core 1,728 sprawnie chodzi na 1,800 tylko z wyższą temperaturką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 hmm ;-) zufaj mi wiem co mówie, procek podkręcony traci stabilność przy temp znacznie niższych niż pocek nie podkręcany :!: przykład -> goły 2500+ spox @ 70*C, @ 2400MHz @ 70*C nawet się winda nie załaduje, będzie tolerował do 50kilku stopni,, wszystko oczywiscie zależne od wielu zmiennych ale -> ogolnie tak jest tolerancja procka wynikająca z jego metryczki to wartość temp do ktorej się nie zjara a nie wyznaczona granica stabilności! owszem niejeden rocek przeżył traktowanie powyzej 100*C ale to na krotka mete zazwyczaj, po pewnym czasie by mu przeszło ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...